Чувал съм много сравнения за институцията, наречена Галерия – например, че е маса с четири крака, ако единият липсва , тя ще падне. Оприличавали са я на къща, на жив организъм, на храм ... Но всички тези сравнения са правени от хора специалисти – от бранша. И аз се замислих, какво всъщност е Галерията за зрителите, за посетителите, за всички хора, които имат нужда от изкуството и го търсят ?

Галерията е кораб ! Луксозен, огромен, красив презокеански лайнер.

Художниците са моряците и персонала на този кораб – те работят за вас. Капитан е галеристът – той избира моряците, определя маршрута, грижи се за организацията на цялото пътуване. 

И сега аз Ви каня на един летен круиз в океана на българското изкуство. През следващия месец и половина заедно да попътуваме в различни страни, да видим неочаквани красоти, да изживеем заедно или всеки в себе си различни приключения, които са ни подготвили нашите великолепни български художници – моряци. Така че, заповядайте на борда на лайнер „ Възраждане “ от 05.06. до 20.07.2016 г. 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…