През 2016 г. вестник „Стършел“ навършва 70 години. Това го прави българския вестник, излизал най-дълго без прекъсване и промяна на името. Същевременно „Стършел“ е едно от любимите у нас периодични издания.

Във връзка с това на 28.11.2016 г.  от 17.00 ч. във фоайе „Изкуствотека“ на НБ „Иван Вазов“ – Пловдив ще се открие голяма юбилейна изложба, съдържаща снимки, документи и карикатури от изминалите години. Между имената на карикатуристите, присъстващи в изложбата са знаковите Доньо Донев, Георги Чаушов, Генчо Симеонов, Велин Андреев, Христо Комарницки, Георги Чавдаров, Ивайло Нинов и др.

От 17.30 ч. в Конферентната зала на библиотеката ще бъде представена юбилейната книга „Що е стършил свършил“. В нея са събрани историческа студия за най-новата история на вестника, спомени, снимки, любопитни факти и куриозни епизоди от живота на редакцията.

На откриването на изложбата и представянето на книгата ще присъстват членове на екипа, както и главният редактор Михаил Вешим.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…