За втора поредна година мнението на журито и публиката на Комедийния европейски филмов фестивал съвпадна и дадоха наградите си на един и същ филм. В тазгодишното издание големият победител е френският „Истински живот“ с участието на Дани Буун и Шарлот Генсбур. Филмът ще има специална извънредна прожекция във вторник, 10 октомври, от 20:30 часа.

 

Журито на третото издание на Комедийния европейски филмов фестивал бе в състав Робин Кафалиев, Стефан Щерев и Мария Статулова. Зрителите пък имаха шанс да гласуват след всеки изгледан филм в последните 10 комедийни дни.

 

Програмата на КЕФФ продължава с допълнителни прожекции на най-добрите заглавия от последните години. В понеделник от 18:30 може да гледаме „Сантиментално“ – испанска комедия, вдъхновила хитовият български театрален спектакъл „Съседите отгоре“. Във вторник, освен „Истински живот“ е прожекцията и на първия победител на КЕФФ „Три перфектни дъщери“ в 18:30. В сряда  от 18:30 часа може да гледаме „Идиотският триъгълник“, носител на голямата награда на фестивала в Кан от 2022 година. В четвъртък предстоят две заглавия – „Докато сватбата не ни раздели“ и унгарският „Другарят Дракула“ в 20:30. В петък пък предстои любимият на журито и публиката от предходното издание на КЕФФ „Тичам към теб“.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…