Носителят на „Оскар“ Питър Джаксън ни поднася „Хобит: Битката на петте армии“, съдбовната глава от трилогията филми, адаптация на популярния шедьовър „Хобит“ на Дж. Р. Р. Толкин. Първият трейлър към филма задава ключов въпрос в поредицата: „Ще ме последвате ли за последен път?“

 

След успеха на първите два филма от поредицата, които в световен мащаб реализираха бокс офис от над 2 милиарда долара, на 19 декември „Хобит: Битката на петте армии“ ще превземе киносалоните в България.

 

Трейлърът подобаващо подготвя феновете за грандиозния финал на трилогията. С типичния си режисьорски размах Питър Джаксън ще сложи край на историята за Средната земя. Първите кадри от филма навяват тъга, но и загатват колко епичен ще бъде филма. Истинските фенове на романите на Дж. Р. Р. Толкин ще забележат и множеството неясни кадри. В един от тях Гандалф лежи на бойното поле, докато Билбо разказва, че ще си спомня за всички, най-вече тези, които не са оцелели.

 

Една от големите изненади в първия трейлър на „Хобит: Битката на петте армии“ е музиката. Ясно можем да разпознаем песента, която Пипин Тук - един от най-верните другари на Фродо, пее във Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена. Това е поредното доказателство за майсторския размах на Питър Джаксън и ни подсказва, че последната част от трилогията „Хобит“ ще бъде по-свързана с „Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена“, отколкото очакваме.

 

В „Хобит: Битката на петте армии“ ще видим отново емблематичния Иън Маккелън като Гандалф Сивия, Мартин Фрийман в ролята на Билбо Бегинс и непоколебимият Ричард Армитидж в ролята на Торин Дъбощит. Редом до тях отново застават Еванджелин Лили, Орландо Блум, Люк Евънс, Бенедикт Къмбърбач ( в ролята на Смог), Кейт Бланшет, Хуго Уейвинг, Лий Пейс.

Режисьор е носителят на „Оскар“ Питър Джаксън, който е и съсценарист заедно с Фран Уолш, Филипа Бойенс и Гилермо дел Торо. Продуценти са Питър Джаксън, Каролин Кънингам, Зейн Вейнер и Фран Уолш. Изпълнителни продуценти са Алън Хорн, Тоби Емерих, Кен Къминс и Каролин Блекууд.

 

Синопсис на „Хобит: Битката на петте армии“:

 

„Хобит: Битката на петте армии“ довежда до епичен завършек неочакваното пътешествие, на което се отправя Билбо Бегинс, заедно с Торин Дъбощит и Дружината на джуджетата. След като отвоюва родната си земя от дракона Смог, Дружината неволно е отприщила смъртоносна сила. Разгневен, Смог изсипва бушуващата си ярост над беззащитните мъже, жени и деца от Езерния град.

 

Обсебен преди всичко от мисълта за съкровището, скрито в недрата на Самотната планина, Торин жертва приятелство и чест, за да си го върне, докато Билбо Бегинс прави неистови опити да го вразуми. Това тласка хобита към отчаяно и рисковано решение. Но напред предстоят още по-големи опасности. Незабелязан от никого, освен от вълшебника Гандалф, могъщият враг Саурон е пратил легиони от орки в изненадваща атака срещу Самотната планина.

 

Когато мрак пада над ескалиращия конфликт, расите на Джуджетата, Елфите и Хората трябва да решат – да се обединят или да бъдат унищожени. Билбо се оказва принуден да се бори за живота си и за този на своите приятели в епичната Битка на петте армии, а бъдещето на Средната земя виси на косъм.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…