Две силни заглавия предвижда програмата на Филмови нощи във Филипополис в  последния ден на юли.
От 21.10 часа е прожекцията на „НИМФОМАНКА II”. След „Антихрист“ (2009) и „Меланхолия“ (2011) „Нимфоманка“ е третият и последен епизод от „трилогията на депресията” на Ларс фон Триер. Филмът за признанията на една жена, която се бори с биографията си, отразява търсенето на смисъл и баланс в собствения ни живот. Киноистория за израстване и съзряване, „Нимфоманка“ представя главната героиня и нейната възбуда и отчаяние, болка и страст. Филмът прелива от литературни препратки: от Библията през „Хиляда и една нощ” до „Декамерон” и Маркиз дьо Сад. Главната роля е поверена на  Шарлот Генсбур. Нейни партньори в предизвикателния киноразказ са цяла плеяда от небосклона на холивудското и европейското кино - Крисчън Слейтър, Ума Търман, Уилям Дефо, Шая Лебоф ...

От 23.30 часа можете да се посмеете от сърце със сръбската комедия СМЪРТ НА ЧОВЕК ОТ БАЛКАНИТЕ. Историята започва неочаквано - самотен композитор се самоубива в апартамента си. Звукът от изстрела събира съседите, които убиват времето, докато чакат полицията, по различен начин. Чрез разнородните персонажи режисьорът по невероятно забавен начин рисува нюансирана картина на „балканския манталитет” и на човешката природа като цяло.

Цените на билетите са 5 и 3 лв

Поради големия интерес в понеделник (4 август) и вторник (5 август) от 21:10 часа в лятното кино ще има извънредни прожекции на филма на Ники Илиев ЖИВИ ЛЕГЕНДИ. В понеделник от 23:30 ще бъде показан и НА РИМ С ЛЮБОВ на Уди Алън.

ОНЛАЙН РЕЗЕРВАЦИИ И ПРОДАЖБИ НА БИЛЕТИ на BOXOFFICE.BG в категорията кино.Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…