Литературната награда на Хеликон е една от най-престижните за съвременно българско творчество. Всяка година тя се раздава на доказали се автори, като се търси стилистика, класа и новаторство. Тази зима за призът ще се борят трима утвърдили се писатели, в жанр проза. Те са Александър Секулов с книгата " Скитникът и синовете", Рада Москова с " Почти живот" и Деян Енев с неговата "Гризли. Нови разкази". 

За Енев това е четвърта номинация, като през 2004-та година си е тръгнал като победител. Пловдивчанинът Секулов е номиниран за втори път, като първият е бил през близката 2012-та.

Победителят ще избере професионално жури с председател Димитър Шумналиев, поддържан в избора от своите колеги - Юри Лазаров, Катя Атанасова, Албена Стамболова и Анри Кулев. 

Наградите ще бъдат връчени днес от 18:00 часа в книжарница "Хеликон България" с адрес бул. "Цар Освободител" 4

Желаем на участниците успех!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…