Софийска платформа има удоволствието да ви покани на поредица лекции “От първо лице за Георги Марков“, които ще се проведат в пет университета в страната, в периода 17 – 21 октомври 2016 г. Целта на инициативата е да се запознаят българските студенти с важността на литературното и публицистично наследство на Георги Марков. 

В Пловдивския университет „Пасий Хилендарски“ лекцията ще се проведе на 21 октомври 2016 г. от 18:30 ч. Пловдив, университет „Паисий Хилендарски“, Ректорат, Аудитория 10.

 Лектори: Румяна Еберт и Димитър Бочев, модератор: Тони Николов.

Румяна Еберт, писател, химик и близък семеен приятел на Георги Марков, преводач на негови произведения на немски език.

Димитър Бочев, писател и журналист, работил с Георги Марков в радио „Дойче Веле“.

Лекторите ще обсъдят темите за свободата на словото, журналистиката и ролята на Георги Марков. Те ще споделят също своите лични спомени и преживявания с писателя.

Лекцията ще се проведе на български език. 

Инициативата е част от проекта „Уроци от миналото: какво се случи преди ’89-та?”, който се провежда под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев, с подкрепата на фондация „Америка за България“. 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…