Дебати / Лотос в рамките на проект „Българска мрежа за граждански диалог“

27 ноември
18 – 20 ч.
Пловдив, зала „Лотос“, ул. „Христо Г. Данов“ 34
Вход свбоден

ТЕМА НА ДЕБАТА: Мултиетничността в Пловдив и присъствието ѝ в културния живот на града

Темата разглежда Пловдив като град на различни етноси, преследявайки техните дейности в културната сфера. Интересно е да се види познават ли представителите на различните етноси събитията на другите и има ли примери за сътрудничество.

УЧАСТНИЦИ В ДЕБАТА:

МОДЕРАТОР – МАРИЯ КИСИКОВА

Д-р МАРИЯ КИСИКОВА е от Пловдив, преподава в Пловдивския университет Катедра „Етнология“. Интересува се от изследване на културата, като използва личния си и професионален опит, за да наблюдава и анализира процесите на общуване между хора от различни култури, етнически и религиозни общности. Имала е възможност да работи по различни проекти, които проучват състоянието и спецификите на културната ситуация в Пловдив, както с НПО, така и с представители на местна власт и с други институции и организации.

ДЕБАТЬОРИ:

ГЕНИКА БАЙЧЕВА е завършила специалност „Философия“ в СУ, специализира „Културен мениджмънт“ в Германия , по програма на Фондация Робърт Бош; учи магистратура „Артистични психо - социални практики” в Нов Български Университет. По време на едногодишната си практика като културен мениджър в Талия Театър Хале е съавтор и организатор на международните проекти „Културни отсечки”, „Добре дошли в хотел Действителност”, реализирани в немските градове Гьорлиц и Хале (Сале). Работи като PR в Малък градски театър „Зад канала” в София и е съавтор на образователния проект „В час с театъра”. Съкоординатор на международния артистичен проект „Градски мечти”, реализиран в гр. Пловдив от Сдружение „Изкуство днес „ в рамките на HEICO - "Наследство, идентичност и комуникация в европейските практики на съвременното изкуство" от мрежата ATLANTIS. От 2 години работи като „Експерт програми и проекти” във Фондация Пловдив 2019, където едно от основните й задължения е създаването на артистичната програма в кандидатурата на гр. Пловдив за ЕСК през 2019. Участва активно в разработването на артистичния клъстер МАХАЛА и набирането на международни партньори за реализирането му. МАХАЛА е един от приоритетите в артистичната програма на Фондация „Пловдив 2019“ и активната работата по отделни проекти ще започне още от 2015 г.

САША ГЪДЕЛЕВА е завършила Институтa за културно-просветни кадри в гр.Хасково, а по-късно ПУ „Паисий Хилендарски”, специалност „Управление на културата”. Работи като Секретар в Читалище „Шалом Алейхем”, създадено от инициативна група евреи през 1945г. с цел обслужване културно-просветните нужди на хората от еврейската общност в Пловдив. Днес читалището е един модерен културно-информационен център, с място за достъп до информация и комуникация, творческа изява и обучение за всички граждани на града.

Д-р АХАВНИ КЕВОРКЯН е съветник по културните въпроси към почетно консулство на Р.Армения в гр.Пловдив. Нейните занимания са свързани с популяризиране на арменската история, автентична култура и традиции. В последната година фотоизложбата „Армения - древна и съвременна“ бе представена в 7 града на страната. Чрез нея се разказва за съвременна Армения, която от 23 години уверено устоява позициите си на независима модерна държава, при тежки геополитически и икономически условия. За древните манастири и църкви, за християнството и съкровищата на патриаршеския храм, за историята на буквите и книжнината.....и много други неща .

АХМЕД ПЕХЛИВАН е завършил средното образование със специалност „Двигатели с вътрешно горене” в Техникум по механотехника в гр. Пловдив, след това бакалавър по „Аграрна икономика” и магистър по „Бизнес администрация” от Аграрен университет, Пловдив. От 1996 г. и понастоящем се занимава с търговия на авточасти на едро и дребно. От 2008 г. е член на „Бултиш – Дружество на български и турски бизнесмени”. Също така е председател на Народно читалище „Мустафа Кемал Ататюрк 2003” от април 2012 г., а от 26.06.2012 г. е и председател на „Мюсюлманско настоятелство” – гр. Пловдив. В свободното си време се интересува от история и религии.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…