8 заглавия на Киномания днес 

Цели 8 филма ще бъдат показани в съботния ден на Киномания в LUCKY Дом на киното. Фестивалният ден започва от 11:00 часа с детския филм “ПИНОКИО”. От 13:00 часа отново малчуганите могат да гледат “НОНО, КРИВОЛИЧЕЩОТО ДЕТЕ” по романа на Давид Гросман. 

13.15 часа е началото на един блестящ филм за големия дизайнер - “ИСТИНСКИЯТ СЕН ЛОРАН”. Режисьорът Бертран Бонело предлага изискан поглед към желанието и творческия импулс на един от най-великите моделиери на всички времена. Интелигентността и финеса на филма го превръщат в едно от най-въздействащите френски кинозаглавия на 2014 г.

Филмовият маратон продължава в 16:15 часа с прожекцията на италианско-френската продукция “ЧОВЕШКИЯТ КАПИТАЛ”. Две от големите звезди на италианското кино – Валерия Бруни Тедески и Валерия Голино, играят главните роли в този филм, съчетаващ любов, класови различия и амбиции в история, завладяваща с реализма си. 

От 18.15 часа в зала 2 на „LUCKY Дом на киното“ е прожекцията на филма с Асен Блатечки и Мики Манойлович „СЪДИЛИЩЕТО“. 

В 18:30 часа може да гледате “МАЙСТОР-ГОТВАЧ” със Скарлет Йохансон и Дъстин Хофман. Майсторът готвач Карл Каспър напуска работата си в популярен ресторант в Лос Анжелис и отива в Маями. Поемайки по пътя, Карл се връща към корените си, за да възпламени отново не само страстта си към готвенето, но и вкуса си към живота и любовта.

От 20.30 часа ще бъде показан европейския вариант на Форест Гъмп „СТОГОДИШНИЯТ СТАРЕЦ, КОЙТО СКОЧИ ПРЕЗ ПРОЗОРЕЦА И ИЗЧЕЗНА“ Изключително забавния филм разказва за Алан Карлсон, който на 110-я си рожден ден решава да избяга през прозореца на стаята си в старческия дом. Алан ще се върне в миналото и ще се срещне лично с най-знаменитите политически фигури по земното кълбо и навсякъде ще свърши по нещо „полезно“, оказвайки влияние върху най-важните световни събития.

Последната за деня прожекция е екранизацията по пиесата на Аугуст Стриндберг “ГОСПОЖИЦА ЮЛИЯ” в 20:45 часа. Филмът впечатлява с брилянтната актьорска игра на Джесика Частейн, Колин Фарел и Саманта Мортън. Привлекателната Джули, дъщеря на влиятелен англо-ирландски граф, успява да прелъсти прислужника на баща си Жан. Тайната им любовна връзка бързо се превръща в нещо много по-сериозно, а фактът, че двамата са от различни социални прослойки не може да остане незабелязан.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…