Висшето училище по сигурност и икономика откри новата академична 2020/2021 година при спазване на всички противоепидемични мерки. За да бъде осигурена необходимата дистанция между хората и за да се избегне струпването на много хора в затворени пространства, студентите бяха разделени в няколко аудитории и имаха възможността на живо да следят церемонията по екраните в залите.

 

По традиция първи към първокурсниците се обърна президентът на ВУСИ проф. д.п.н. Георги Манолов, който ги поздрави за направения избор и ги увери, че във вуза ще получат качественото образование, за което са дошли и ще развият своите лични и професионални качества, които ще са им от изключителна полза в практиката след завършването им. „Ние сме академично звено и тук се управлява, а не се командва, тук се комуникира, а не се заповядва, тук се използват цивилизованите форми на общуване между преподаватели и студенти и вие съвсем скоро ще се убедите в това. Ние претендираме за високо културно отношение между преподавателите и студентите, което вярваме, че е от полза и на двете страни“, обърна се към първокурсниците проф. Манолов.

 

Приветствие към студентите в този празничен ден отправи и ректорът на Висшето училище по сигурност и икономика доц. д-р Йордан Бакалов. „Вие сте направили добрия избор, който ще ви даде добра основа за вашето развитие. Вие ще имате възможността да се учите от преподаватели, които са и от практиката, и от науката, което е изключителна рядкост в днешно време, а е огромна ценност. Ние ще ви научим преди всичко как да хващате риба, а не просто да ви дадем въдицата, с която ще го направите“, обърна се метафорично към студентите ректорът.

 

Да се изкаже от името на първокурсниците имаше възможността Мартин Ламбрев от специалност „Противодействие на тероризма“, който е и сред студентите, приети с най-висок състезателен бал. „Ние вече сме част от академичното семейство на вуза и уверено влизаме в храма на знанието и науката, готови да опознаем необятния нов свят, който ни очаква. Нека всички смело следваме мечтите си, защото съвсем скоро бъдещето ще бъде в нашите ръце!”, пожела той на новите си колеги, а веднага след обръщението му председателят на Студентски съвет и студентка в 4 курс – Стефка Бангова предаде на първокурсника ключа на знанието и приветства всички с добре дошли в храма на знанието.

 

Ректорът на ВУСИ доц. д-р Йордан Бакалов награди студентите, приети с най-висок състезателен бал, като им пожела сили, вдъхновение и никога да не спират да следват мечтите си.

 

Занятията на студенти задочно обучение започнаха веднага след откриването на академичната година при спазване на всички противоепидемични мерки. Годината във ВУСИ продължава присъствено за всички студенти.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…