Третото издание на „Приказка за децата на Пловдив“, организирано от фондация „За Нашите Деца“, набра 13 хиляди лева в подкрепа на каузата на организацията. Благотворителната вечер се реализира в Изложбена зала „2019“, Градска художествена галерия, и събра на едно място представители на бизнеса в района, дипломатическия сектор и местната власт.

Гостите на вечерта се обедиха за поредна година, за да бъде даден шанс за развитие и грижа на над 1000 деца в ранна детска възраст от общините Пловдив, Марица, Куклен, Стамболийски, Асеновград, Перущица, Раковски и Родопи до края на годината.

По време на събитието съмишлениците на фондацията се насладиха на неповторима артистична програма с участието на Георги Добрев, изявен млад музикант, радващ с изкуството си публиката в България и чужбина, Китарен ансамбъл „Академика“, уникална студентска формация от 13 класически китари и една акустична бас китара, вокална формация „Нова Магия“, част от голямото музикално семейство на една от най-успешните школи за поп и джаз пеене в страната – Арт Войс Център.

В рамките на програмата бяха прожектирани и две истински истории от работата на специалистите на фондация „За Нашите Деца“ с уязвими семейства.

Видеата са достъпки тук:

Семейството Величка и Десислав имат две деца – Виктория и Александра. При среща със специалисти от фондация "За Нашите Деца" става ясно, че по-малкото дете видимо не отговаря на календарната си възраст и има необходимост от активна работа. Така започва активната работа на специалист и социален работник от фондацията с детето и неговото семейство. 

Приказка за децата на Пловдив: Историята на Алекс - YouTube

Семейството на Тесс напуска град Днепър, Украйна през месец март 2022 г. След престой в Португалия решават да се преместят в България. Тесс има поставени диагнози епилепсия и дисплазия на тазобедрена става и след насочване от "Център за подпомагане на Украинските бежанци в гр. Пловдив" детето започва работа с рехабилитатор от фондация "За Нашите Деца". Допълнително, екипа на фондацията подкрепя семейството и с психологическа помощ и съдействие за записване на децата в български училища.

Приказка за децата на Пловдив: Историята на Тесс - YouTube

С вашата помощ ще бъдем до новородени и малки деца с различна степен на увреждане или трудности в развитието. До деца в риск от изоставяне, за да растат пълноценно, а техните родители да имат нужните умеия и увереност да полагат най-добрата грижа за тях. 

Детството е твърде кратко, за да пропускаме възможностите децата да бъдат здрави, обичани и щастливи. Българското общество често забравя, че най-ценния капитал на България са децата. 

Фондация “За Нашите Деца” ще продължи да следва мисията си да създава среда, в която най-малките да развиват своя потенциал. Независимо от всички предизвикателства. Защото няма по-ценно от резултатите, които постигаме заедно - в името на приказките на тези деца.“, каза г-жа Мариана Тасева, изпълнителен директор на фондацията.

Събитието се организира съвместно с The Human Safety Net, в партньорство с Reynaers Aluminium, Right Pack, Food Arena, Metro, Devin и с медийната подкрепа на Nova Broadcasting Group.

1 comment

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…