Още един световен музикант ще участва в супергрупата на Дон Еъри (DEEP PURPLE), която ще забие в Летния театър на Пловдив на 29 август. Към състава се присъединява и шведът Stefan Berggren, който заедно с Carl Sentance от NAZARETH имат привилегията да изпълнят вокалите от рок класики на WHITESNAKE, RAINBOW, DEEP PURPLE, JUDAS PRIEST, Gary Moore, Ozzy Ozborne, включени в програмата на концерта. 

 

„Това ще бъде наистина впечатляващо и невиждано досега!”, обяви самият Дон Еъри. Легендарният кийбордист представя у нас специалния си проект DON AIREY ALLSTARS с мега рок хитове, в чието създаване самият той е участвал като музикант.

 

Клавиристът на Пърпъл решава да привлече втори вокалист за шоуто в Пловдив като специална изненада за родните фенове и с идеята за максимално ярко представяне на разнообразния репертоар от рок парчета, съставящи проекта му.

 

Стефан Бергрен е един от най-известните шведски певци, музиканти и автори на песни. В кариерата си е споделял една сцена с музиканти от Whitesnake, Deep Purple, Brian May Band, Uriah Heep и Black Sabbath. Познанството и партньорството му с Дон Еъри не е от вчера, като клавиристът на Deep Purple участва дори в записването на песен от солов албум на Бергрен.

 

На 29 август, DON AIREY ALLSTARS BAND излиза в състав:

 

Дон Еъри (DEEP PURPLE, RAINBOW, WHITESNAKE…) – клавишни

 

Карл Сентънс (NAZARETH) – вокали

 

Стефан Бергрен (WHITESNAKE, DEEP PURPLE, BRIAN MAY BAND, URIAH HEEP) – вокали

 

Кайтнер Зи Дока (Jon Lord, Ian Paice и Bruce Dickinson) – китара

 

Крис Чайлдс (THUNDER) – бас

 

Бернхард Велц (Jon Lord, Ian Paice и Bruce Dickinson) – ударни.

 

Музикантите от групата гарантират зареждане с ударна доза рок адреналин и невиждано шоу в Летния театър на хълма „Бунарджика” в Пловдив. 

 

Концертът е във вторник – 29 август.

 

Начало: 20:00 часа. Вратите се отварят в 19:00.

 

Билети: 

 

–  мрежата на EVENTIM: https://www.eventim.bg/bg/bileti/don-airey-allstars-night-plovdiv-leten-teatr-614356/event.html  

 

– и през GRABO: https://grabo.bg/rok-kontzert-0w3sn8z 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…