В първия по рода си Майна Town Weekend, който ще се проведе от 15-ти до 17-ти септември. На пет локации в града пловдивчани и гости на града ще имат възможност да се забавляват в тематични спотове, които ще представят градските хора и култура.

 

Майна Town Weekend е еволюция на всичко, което списанието показва на своите страници през последните две години и половина. Темите, авторите, гостите и събитията в града излизат от рубриките на списание Майна town, и се пренасят на живо в града. Обединени в пет водещи теми, в рамките на три последователни дни ще се проведат редица събития, които ще срещнат градските хора с иноватори, спортисти, активисти за био и зелен свят, артисти, представители на ърбан и модерна култура, геймъри, музиканти и още, и още. Заедно ще направим нашият Майна Town Weekend.

 

Зелено, Майна

 

Локация: Братската могила , Пловдив

Дата:15-16-17.08.2023

Вход: Свободен

 

“BG Бъди Активен” и водещи екологични организации ще проведат уъркшопи и образователни инициативи по екология. Производствените предприятия от индустриалните зони ще представят своите интегрирани зелени политики, Zero E и зелени иновации. Посетителите на слот Зелена Майна ще имат възможност да посетят Базар Капана – пазара за биологични продукти от локални производители. Ритъма на събитието и доброто Майна настроение ще се поддържа от DJ set “Нема DJ”. За любителите на качественото кино, то ще е Под звездите с безплатна прожекция на “Тичам към теб”.

 

Maina Vibes & Биротерапевтична

 

Локация: ул. “11-ти Август” Биротерапия, Пловдив

Дата:15-16-17.08.2023

Вход: Свободен

 

Крафти бирите на Биротерапия събират на една “маса” любителите на хубавата бира и музика. Майните и гости на града ще слушат на живо изпълненията на Little Big Band, Сърмата и Оркестър с Име, Акускустик и запомнящи Майна Vibes музикални селекции от различни DJ.

 

MainaTech & The Future of Work & Ailyak с The Recursive и Storytelling Studio

 

Локация: Епископска базилика, Пловдив

Дата: 16.08.2023

Вход: Свободен

 

Древните улици на града срещат срещат новото днес – технологии, иновации, изкуствен интелект, образование и предприемачество. Събитие, което среща хора от университети, бизнес, младежки организации и айляци от близо и далеч, за да си говорят сред вековните мозайки и високотехнологични джаджи. Ще говорят успешни хора от локални, национални и световни компании, ще говорят хора с професии от миналото и такива на бъдещето. Айляк зоната ще се допълни с интерактивна дискусия за Пътя на Героя, когато всеки ще участва и ще споделя своя път.

 

Спортна Майна

 

Локация: Декатлон , Пловдив

Дата:16-17.08.2023

Вход: Свободен

 

Decathlon кани всички спортни майни на терените си за да мерят сили в различни състезания и свободни игри. Спортни звезди и фенове на спорта, семейства, малки и по-големи деца заедно ще участват в ТриМайнатлон с награди. Вечерта е запазена за Кино под звездите и безплатни прожекции.

 

Майна Арт и Татуирани автомобили

 

Локация: Площад централен , Пловдив

 

Дата:16-17.08.2023

 

Вход: Свободен

 

YouTube реалитито „Татуирани автомобили“ показва най-щурите реализирани идеи, авторите им и среща комиксите от списанието с всички майни из града. Покана за танц правят Бар Пощата, които две от вечерите (петък и неделя) ще са сцена за танцьори на стиловете Break dance и Swing, в съботната вечер ще чуете на живо Виктор Стамболов и DJ Маш Митак.

 

Подробности за събитията и участниците в трите дни Майна Town Weekend ще намерите с програмата, на интернет страницата https://mainatown.bg/events/ и на страниците на списание Майна town, което ще намерите на любимите си градски места след 1 септември.

 

 

Майна Town Weekend е част от програма “НАСЛЕДСТВО 2023“ на Общинска фондация “Пловдив 2019” и се реализира с медийното партньорство на Viber, Под Тепето и Lost in Plovdiv. Събитието се организира в партньорство с Decathlon, Биротерапия, the Recursive & Storytelling Studio, Бар Пощата, Базар Капана, BG Бъди Активен и Кино под звездите, и любезната подкрепа на Епископска Базилика на Филипопол и Cooolbox, които осигуряват интернет връзката на всички локации на събитието.

 

 

Майна Town Weekend е твоето събитие, заповядай за да бъдем заедно.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…