Спомени и снимки от живота и делото на доц. Кирчо Атанасов ще бъдат основа за документален портрет на дългогодишния директор  на гимназията. Да се включат в проекта с автентични истории, в писмена форма, фотографски образи, аудио или  видео могат да се включат всички, които пазят спомен за професионалния, обществения или политически път на доц. Атанасов. Своите материали те могат да изпращат на ел. поща Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. до края на октомври месец.

„Стартираме тази инициатива, вдъхновени от дигиталния  архив, който  са събрали от Есториум за различни личности от нашето и минало време. Идеята – да разкажем за Кирчо Атанасов, през погледа на тези, които бяхме вдъхновени от мисията му на будител се роди спонтанно.“, споделя Веселина Крапеева, директор на гимназията.  

Съвместната дейност на  Есториум и  Математическа гимназия започва с кинопрожекция на 7 късометражни филма на 30.09 от 10:30 в Математическа гимназия "Акад. Кирил Попов". 

Ще бъдат показани истории за Минчо Панайотов, Мичо Димитров, Александър Секулов, Цвета Панчева, Цвятко Сиромашки, Яна Титова и Иван Пехливанов. След прожекцията ще бъдат представени накратко и някои писмени истории за личности от Пловдив, които ще могат да се прочетат и на estorium.org, където ще бъде публикувана и предстоящата биография на доц. Кирчо Атанасов.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…