Най-новият концертен формат „Еклектик“ на Калоян Куманов е създаден специално за заключителното събитие на платформата “Камерна сцена Пловдив“ за 2023г. и ще бъде представен за първи път пред пловдивска публика.

 

На 16 ноември, от 19ч., в Първо студио на Радио Пловдив ни очаква една прекрасна музикална вечер с „Квартет с Калоян Куманов“. На сцената излиза един от най-атрактивните и успешни акордеонисти у нас Калоян Куманов, който споделя музикалните си идеи с Юлиан Янев-пиано, кийборд, Надя Казакова – вокал и Владимир Владимиров – тамбура.

 

Компилираните музикални стилове в „Еклектик“ ще ни поведат по пътя на Барока, блуса и мистичния български фолклор, като именно това нехарактерно музикално разнообразие е заявка за силната вибрацията в интерпретациите на артистите, мултиплицирано в едно различно душевно преживяване.

 

Калоян Куманов е известен на съвременната българска сцена с оригиналните си проекти и превъплъщения. „Еклектик“ не прави изключение, като и тук артистът остава верен на себе си в един безкомпромисен творчески подход, споделен с едни от най-изтъкнатите имена на родната ни музикална сцена.

 

Юлиан Янев е един от доказаните пианисти в българската музикална сцена, част от големи музикални формати, като „Гласът на България“, дългогодишен музикант, композитор и аранжор на едни от най-известните поп и джаз изпълнители в България.

 

Надя Казакова е сред най-известните изпълнители на фолклорна музика с впечатляващ музикален път. Солист на НФА „Филип Кутев“, след това е част от петорката “5 Stars”, в момента има забележителна музикална солова кариера, също така е солист в ансамбъла на „Трудови войски“ – София.

 

Проф. Владимир Владимиров – изтъкнат наш тамбурист и педагог, преподавател в АМТИИ „Проф.Асен Диамандиев“ гр.Пловдив и диригент на „Академичния народен оркестър“.

 

„Камерна сцена Пловдив“ се осъществява с подкрепата на община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2023 година.

 

Билети се продават в цялата мрежа на Ивентим.бг, на каси и онлайн, както и на място преди концерта.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…