На 10 април 2024 г. в Дом на културата „Борис Христов“ ще се играе спектакъла „Виновни“ с участието на Мариана Попова и Веселин Плачков. Началото е от 19:00ч. Билети се продават онлайн в мрежата на Ивентим и Грабо и на касата в Дома на културата.

 

Мариана Попова и Веселин Плачков представят един изключително личен и комичен разказ за изборите, които ни определят и за които си плащаме в любовта и изкуството. Режисьор е Христо Мутафчиев.

 

Спектакълът е със специалното участие на група „No More Many More“ – Методи Кръстев – китара и вокали; Радослав Гергов – перкусии и вокали; Иван Гатев – бас; Камен Александров – китара и Петър Александров – ударни.

 

Мариана Попова и Веселин Плачков, които са тандем и в живота, разказват, че са имали отдавна идея да направят нещо съвместно. Авторската постановка задава категорични и ясни въпроси – защо стигнахме дотук, къде точно стигнахме, къде искаме да отидем и до кога ще продължаваме така. И нещо важно – докъде можем да стигнем, за да сме угодни на хората и докъде – за да сме богоугодни. Спектакълът поставя въпроси за вечната борба на твореца със себе си и че да избягаш от себе си е най-трудното нещо на света.

 

„Христо Мутафчиев не е режисьор, Веселин Плачков не е драматург, а аз самата не съм актриса, което също е важно за посланието на постановката „Виновни“. Така, ние абсолютно отговаряме на комерсиалния критерий за България, където много хора работят каквото не им е работа“, разказва Мариана Попова.

 

Идеята е спектакълът, с който вече пътуват из страната, да се развива във времето. Постановката засяга остро множество проблеми в сферата на изкуството и в нея се преплитат актьорска игра, танци, песни по интересен начин.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…