Концертът на Античния театър, част от национално турне, е в рамките на Международния фолклорен фестивал, входът е с билети

 

Невероятният грузински държавен ансамбъл за песни и танци „Мхедрули“ ще зарадва българската публика с лятно турне в страната, при това с един от най-върховите си спектакли „Духът на Грузия“ („Spirit of Georgia“)

 

Началото на турнето неслучайно е планирано на едно от най-възхитителните места – древната сцена на Античния театър в Пловдив. Концертът се явява кулминация на Международния фолклорен фестивал в града, който всяка година събира цвета на танцовото изкуство и култура от няколко континента.

 

„Духът на Грузия“ ще се играе на Античен театър Пловдив на 1 август 2024 г. Началото е в 20.00 часа. Входът е с билети, които са вече в продажба в цялата мрежа на Ивентим и Грабо на цени от 30 до 60 лева.

 

След Пловдив, турнето продължава на сцените на “Летен театър”-  Стара Загора, Спортна зала “Васил Левски”- Пазарджик, Зала “Орловец” – Габрово и ще приключи в “Булстрад Арена” Русе. 

 

Държавният ансамбъл за песни и танци „Мхедрули“ е един от най-атрактивните и най-майсторските ансамбли в Грузия. Основан е през 2002 г. в Аджарската автономна република на Грузия, в град Кобулети. Има повече от 20 години история и богат опит и е на върха на своята слава и признание. Ръководителят на ансамбъла Бадри Цецхладзе е Народен артист на Грузия и известен хореограф.          

 

От 2011 г. ансамбъл „Мхедрули“ е със статут на „Държавен ансамбъл за песни и танци“. Получава високо признание за професионалните си изпълнители на народни танци не само в Грузия, но и извън нея в Турция, Украйна, Италия, Гърция, Чехия, Австрия, Франция, Германия , а през 2016 г. грузинският ансамбъл „Мхедрули“ направи зашеметяващо турне в Китай, където изнесе 31 концерта, които преминаха с бурен успех и препълнени трибуни.

 

Спектакълът, с който ансамбълът ще гастролира в България се нарича „Духът на Грузия“. Той е един от най-успешните мюзикъли, представяни в Грузия. Грузинските танци нямат аналог. Доказано е, че е необходимо да се родиш грузинец, за да предадеш цялата душа и изтънченост на всяко движение. „Духът на Грузия” разказва за страната, нейната история, нейните легенди, любовта към Бог, към жената, към майката, за това колко горчиво е да се биеш и колко светъл и мил може да бъде светът. Българския зрител ще бъдете пленен от майсторското преплитане на кавказки сюжети, невероятно зашеметяващи костюми, фантастично осветление и звук.

 

Организатори на турнето в България са промоутърска фирма „Топ Старс Ивентс“ ЕООД и Сдружение „Приятели на Фолклора“. Концертът в Пловдив се осъществява с подкрепата на община Пловдив.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…