„Pontubis Artis – Мостове на изкуството“ е проект, който се реализира по идея и концепция на доц. д-р Евгений Шевкенов и се базира на идеята за обединяващата роля и сила на изкуството да изгражда мостове между различните култури.

 

В рамките на проекта се провежда майсторски клас по цигулка, виола, камерна музика на проф. Мануела Матис от Консерваторията във Верона, Италия.

 

Концертното откриване бе на 11 април от 18:30 ч. в залата на АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ с участието на Мануела Матис – виола; Феруджо Назарено – пиано; Евгений Шевкенов – цигулка. В програмата ще чуем произведения на Скарлати, Моцарт, Бетовен, Шуман.

 

Заключителният концерт е на 15 април от 18:30 ч., отново в концертната зала на АМТИИ, с встъпителното есе „Бетовен И Шуберт границата на класицизма и романтизма“ на доц. д-р Евгений Шевкенов и клавирен рецитал на Алесандро Марано – пиано. В програмата са включени: Лудвиг ван Бетовен, Франц Шуберт.

 

Входът е свободен!

 

„Pontubis Artis – Мостове на изкуството“ се реализира с подкрепата на Община Пловдив като част от Културния календар за 2024 година и с подкрепата на Италианския културен институт в България, програма ERASMUS +.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…