Литературен салон Spirt&Spirit, Литературен фестивал Пловдив чете, Издателство Жанет 45 и клуб Петното на Роршах канят пловдивчани и гостите на града на среща разговор с Евгени Черепов.

 

С последната си книга „Извън обхват“ на Евгени Черепов почти всичко му се случва във вторник.

 

И така, за да поддържаме добрата практика, избрахме 7 май, вторник, за среща с Евгени Черепов. Започваме в 19 часа, а мястото е клуб Петното на Роршах (ул. Йоаким Груев 36). Въпросите ще задава Ина Иванова.

 

На 14 май от 19 часа, клуб Петното на Роршах очаквайте срещата с Анна Лазарова в разговор с Ина Иванова. 

 

Ето какво е написал за книгата Светлозар Желев:

 

„Красив и светъл роман. Носталгичен, дълбок като целонощен сняг, силен като планинска дъбрава, препускащ като вятър по билото, човешки и лекокрил, топъл. Когато го четеш, ти става светло и още повече вярваш, че доброто има смисъл. Роман за онези хора, солта на земята, истинските, които често остават неоткрити. Евгени Черепов дава глас на историите им, на щастието и болките им, на тяхната доброта и обикновеност. Метафора на всичко, което ни заобикаля, случилото се в хижа „Светлина“ ни дава увереност и надежда, че бъдещето е възможно.“

 

Евгени Черепов (1981) дебютира през 2012 г. с романа „Добавено лято“ (номинация за Национална литературна награда „Елиас Канети“, 2013 г.). След десет години в столицата избира да живее в родния си град Стара Загора, където последователно става баща, филолог и гимназиален учител по литература. „Извън обхват“ е вторият му роман.

 

Литературен фестивал „Пловдив чете“ 2024 I пролет се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2024 година.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…