Всяка година на 9-ти май, Пловдивско певческо дружество „Ангел Букорещлиев“ организира един от най-очакваните концерти в града – специално музикално събитие, посветено на Деня на мира, солидарността и единството на Обединена Европа. Този важен за европейската история ден се отбелязва от всички 27 държави членки на Европейския съюз и е символ на мир и сътрудничество между народите.

 

Тазгодишната празнична програма обещава да бъде незабравима, с участието на изключителни изпълнители като Стилиян Дерменджиев, Зорница Гребчева, Мариян Стефанов и други. Тяхната музикална изява ще ни напомни за важността на мирното съвместно съществуване и културното разнообразие, което е основен стълб на европейската идентичност.

 

Пловдивчани и гости на града са поканени да се присъединят към този музикален празник на 9-ти май от 18:30 часа, на стълбите на Каменица. Това е възможност да се насладят на великолепна музика и да се почувстват част от почитания и знаменателен момент за европейската общност.

 

Събитието, което ще радва душите на меломани и ценители на изкуството е част от Културния календар на Община Пловдив, подчертавайки значението на културното наследство и културния обмен за развитието на обществото.

 

Нека заедно отбележим този специален ден в духа на мира, солидарността и обединението на Европа, превръщайки го в още едно незабравимо събитие в историята на нашия град.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…