„Искахте албум? Ето ви”. Така се обръщат музикантите от обещаващата млада пловдивска банда Slathe към вече множеството си фенове. Рокаджиите ще представят дебютния си албум след броени дни. Промоцията ще е на 28 септември, в клуб Under City. На сцената музикантите ще бъдат подкрепени от техните колеги Жица и Stereodive. В събота вечерта Пловдив ще крещи: Грънджът е жив!

 

„Подгответе се за здрава вечер с авторска музика и Seattle Scene! Вратите се отварят в 19:00. Входът е 10 лв. Ще има мърч. Концертът започва в 21:00. Не изпускайте новия Grunge на Пловдив”, анонсират от бандата.

 

Тя се сформира през 2022г в състав Спас Прокопов (вокал и главен текстописец на бандата), Петко Цоков (ритъм китара), Красимир Кралев (соло китара/бек вокали), Дариан Симеонов (бас китара), Петко Маринов (барабани).

 

„С бързи темпове започнахме да пишем авторски парчета като на шега и за много кратко време имахме материал за участия. В музиката ни може да се чуе влияние на групи като Alice In Chains, Nirvana и Seether. Определяни сме както от нас, така и от феновете на Grunge банда”, обясниха пловдивските грънджари пред Под тепето.

 

Започват с клубни участия предимно в Пловдив в началото, след което имат и няколко участия в София, Казанлък и Карлово. Съвсем скоро взривиха сцената на Beerland фестивала в парк Лаута.

„ Усърдната работа ни се отплати и в края на 2023г. бяхме готови с материал за албум. Албумът записахме през февруари месец 2024г, като работата по записи, микс и мастър се извърши в „Studio A Sound“ от Ангел Ефтимов. Албумът съдържа 13 изцяло авторски трака и промото на албума ще е на 28 септември, като за съпорт ще разчитаме на две прекрасни млади банди Jitsa и Stereodive”, допълниха музикантите.

 

 

event facebook:

https://fb.me/e/6GVpj0vL9

group facebook: https://www.facebook.com/slatheofficialband

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…