Една от най-добрите Пънк'Н'Рол банди от Сърбия – Novembar, идва за първи път в България. Концертът на момчетата е в петък вечер, на музикалната сцена в Петното на Роршах.

Историята на Novembar започва през далечната 1986-та, когато групата се сформира в Загреб, под името Studeni Studeni [Студен Ноември] и успява да издаде първото си ЕР през 90-та. През същата година, бандата временно спира да функционира, заради войните, които се водят в страните от бивша Югославия. Фронтменът Горан Костич се мести в Ниш и веднага започва да свири на бас китара в местната банда Glas Amerike. Месец по-късно групата е възстановена, вече под името Novembar.

Novembar издава дебютния си албум "Deguelo", през 1994-та. Следват години на възход в Сърбия и много участия в екс-Юго държавите. Novembar редовно излиза на една сцена с групи като Kud Idijoti, Majke и Goblini.

До 2002-ра успяват да издадат още 2 албума, през независими лейбъли в Сърбия. Същата година спира и активната дейност на групата, за да бъде възстановена в реформиран състав през 2005-та.

Novembar претърпява много промени в състава, докато достигне последния си лайн-ап: Горан Костич [бас и вокал], Александър Джокич [китара], Боян Ранджелович [китара], Милан Видакович [барабани] и Ненад Пейчич [бас китара].

Горан е основател, основен автор на музиката и текстописец, а Ненад е най-новият член на групата. Публиката го познава от участията му с School Bus от Княжевац, които свириха на една сцена с Daily Noise Club в София, през май 2014-та.

В Петното Novembar ще представят последния си албум "Proklet", издаден през март 2013, а също и парчета от по-ранния период на групата. Миналата есен излезе компилация с кавъри на бандата, направени от групи като Atheist Rap, Zvoncekova Bilježnica, KBO! и други.

Daily Noise Club е втората банда за вечерта. Пловдивчани ще чуят последния им албум "Rock’N’Roll Fixxed", издаден в края на 2013-та, а също и песни от предстоящия четвърти дългосвирещ албум, по който бандата все още се работи. Издаването на тавата се очаква до края на годината.

Началото на концерта е от 22:00, вратите на клуба се отварят в 21:30, а билетите са по 8 лева.

www.novembar.bandcamp.com
www.dailynoiseclub.com

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…