Пловдив е домакин на тридневния творчески семинар „Словото на младите“. От 29 до 31 март отличените деца и младежи в едноименния национален конкурс ще участват в музикални, литературни, фотографски, театрални, художествени работилници под ръководството на известни актьори, музиканти, поети, художници, фотографи. Творческите изяви ще се проведат в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство, Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов”, Читалище „Възраждане“, клуб „Библиотеката”, хостел „Олд Пловдив” и Читалище „Христо Г. Данов”.

380 деца и младежи от 57 градове и села взеха участие в „Словото на младите“, националният конкурс за таланти в различни изкуства. Организатори са фондациите „Огънят на Орфей” и „Стоил Куцев-Даскала”, конкурсът се финансира чрез безвъзмездна помощ от Програма за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на ЕИП 2009-2014.

Програмата на семинара в Пловдив включва музикална работилница „С песен – без граници” с водещи Майя Бошева – преподавател по поп и джаз пеене в ПУ „Паисий Хилендарски” и Евгения Тагарева – музикален експерт, „Среща с (не)познат” – творчески семинар по фотография под наставничеството на Константин Бандеров, музикално-поетична вечер с гост поетът с китара Красимир Йорданов, творческа работилница по фотография с ръководител Николай Аджеларов, литературна работилница "Словото ще ни направи свободни" с поетесата Елена Диварова, практически литературен семинар с писателя и сценарист Петър Краевски, творческо ателие по изобразително изкуство начело с художниците Вида Щипкова и Живко Стоев, форум-театър с актрисата Деница Гергиникова, Геника Байчева и Десислава Стоянова и др. Цялата програма на семинара е публикувана на сайта на проекта „Словото на младите“ - www.slovotonamladite.com.

Творческият семинар ще завърши с концерт и изложба на отличените таланти и награждаването на победителите в националния конкурс „Словото на младите“. Всеки желаещ е добре дошъл на 31 март, 2015 г., от 18:00 часа, в Студио 1 на Радио Пловдив, за да се докосне до сътвореното от даровитите българчета, отправят покана домакините от фондации „Огънят на Орфей” и „Стоил Куцев-Даскала”.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…