Един от най-добрите камерни оркестри в Европа – оркестърът на Сардиния с диригент Симоне Питау и почетен президент носителят на „Оскар“ за музика Енио Мориконе, излиза на сцената на VI Международен фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща“ на 7 юни от 11.30 ч. в Дома на културата „Борис Христов“.
Оркестърът се състои от италиански музиканти, изявяващи се изключително успешно извън пределите на острова. Ансамбълът дава и безценна възможност за солистична изява на изявени студенти от най-известните консерватории по цял свят.
Репертоарът му включва около 800 творби, в това число и джаз, фолклорна и филмова музика.
Дейността на оркестъра обхваща концерти и звукозаписна дейност в Италия и чужбина, както и многобройни събития, излъчвани в радио и телевизионни програми.
Оркестърът се помещава в средновековния  замък  "Eleonora D'Arborea".
Билети в мрежата на Eventim.bg, в Билетен център пред Общината и на място преди концерта.
Фестивалът „Дни на музиката в Балабановата къща“ се провежда с любезната подкрепа на Фондация Америка за България, Община Пловдив, Общински институт „Старинен Пловдив“, Министерство на културата и др.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…