Рокендрол триото от Атланта разтриса Ядрото на 7 юни с вход свободен

Опасните момичета от The Coathangers атакуват Пловдив през уикенда. Гърл рокендрол триото от Аталанта ще разтресе откритата сцена Ядрото вечерта на 7 юни при вход свободен за всички меломани. Събитието, според всички ценители, не е за изпускане.  The Coathangers имат четири дългосвирещи албума, турнета в Америка и Европа и концерти на най-големите фестивални сцени по света. Щурите мацки идват само за една дата на територията на България. – част от европейското турне на групата, като това го превръща в събитие от национален мащаб и утвърждава водещата роля на град Пловдив в културната среда на България.

The Coathangers са рокендрол трио в изцяло дамски състав – Julia Kugel (Crook Kid Coathanger) на китара, Stephanie Luke (Rusty Coathanger) на барабани и Meridith Franco (Minnie Coathanger) на бас, като всички три дами си делят вокалните задължения и често си разменят инструментите за разнообразие. Фактът, че The Coathangers са само момичета е нещо, което отдавна би трябвало да се приема за нормално, но все още буди любопитство и въпроси от рода на “Ще се справят ли тези непокорни красавици с китарите и барабаните?”. Не само че се справят, но направо отвяват. Неслучайно легендите на сиатълския рок Mudhoney поканиха триото за съпорт на предстоящия им концерт в Белград, а буквално ден преди датата в Пловдив The Coathangers ще излезнат на една сцена с легендите от Сиатъл и още куп световни имена по време на един от най-големите фестивали в Гърция – Plissken.
The Coathangers се събират през 2006-та година и досега имат издадени 4 албума и 8 сингъла. Още от времето на едноименния си дебютен албум през 2007-ма година насам групата не спира да ни представя своя игриво отровен и безцеремонен китарен рок. The Coathangers винаги са били отворени към естествената двойнственост на жизнените си характери, поради което музиката им се получава както сладко-кисела, така и непреклонно красива. Отношението на бандата не е нито толкова сериозно като това на ‘бунтовното момиче’ от Bikini Kill, нито толкова излъскано като това на бандата Donnas. В същото време песните на The Coathangers са сурови и изпълнени с необуздан младежки дух.

Последното издание на групата е албумът “Suck My Shirt” от 2014-та година през американския лейбъл Suicide Squeeze Records. И тук The Coathangers не изневеряват на първичния си импулс, но разликата е, че композициите са по-зрели и плуват убедително в територията на гаражен рок, сърф-обагрен поп, но-уейв и пост-пънк енергия с юнашки три-акордни прогресии . Освен живото изпълнение на The Coathangers в проекта ще вземат участие аудио и визуалния артист Robotko (Майнц, Германия), Jonny Fiasco от XraYdio, както и художникът и дизайнер Andonasty (Пловдив).

Robotko е аудио-визуален артист от Майнц (Германия), роден в Пловдив, познат на публиката с участие във формата Нощ на Музеите и Галериите. Той пристига от Майнц специално за участие в проекта.
Andonasty е един от най-актуалните млади художници, илюстратори и дизайнери в България. Негови произведения участват в изложби из цяла Европа, а в проекта той ще представи последната си линия от принтове и илюстрации.
За парти настроението преди концерта в неделния следобед ще се погрижи Jonny Fiasco от XraYdio със специален сет на живо от Лондон чрез интернет мост между двата града.
Концертът на The Coathangers и съпътстващите го пърформанси поставят за пореден път Пловдив и в частност кв. Капана на картата на топ дестинациите за културен туризъм не само в България, но и в Европа.

Събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/791516390944153/

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…