Набиращата голяма популярност формация FOLK FIVE+ ще представи в Пловдив парчетата от новия си албум. 

Съставът се събира за първи път през 2013 г. Ръководителят Владимир Владимиров и негови колеги и съмишленици са провокирани от идеята да обединят стилистиката на  българския инструментален и вокален фолклор със звученето на джаза и поп-музиката. 

Формацията е в състав: Владимир Владимиров-тамбура, Васил Василев-кавал, Владо Петков-пиано, Десислава Петкова-контрабас, Кристиян Желев-ударни и певицата Деница Василева. Както личи и по името, замисълът на състава е да бъде отворен за различни музикални проекти, с които да се разширява ареалът на музикалните търсения. Всички музиканти от FOLK FIVE+ са завършили Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив и представят музиката си от нивото на своите високи професионални умения. Концертите им преминават при голям интерес, а специалистите и меломаните са единодушни, че на БГ-сцената се е появил състав с оригинална модерна джаз и поп интерпретация на фолклора. 

Албумът на групата, който ще бъде представен на концерта, предстои да излезе в съвсем скоро време. 

Концертът във вторник е в рамките на провеждащия се в АМТИИ Международен фолклорен семинар, в който повече от 120 любители на фолклора от 4 континента изучават инструменти, танц и пеене при водещи специалисти. 

Концертът е във вторник, 4 август, от 19.30 часа в зрителната зала на АМТИИ.

Входът е свободен.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…