Всяка вечер по време на мащабното събитие от 17.30 часа ще се състоят дефилетата на съставите

Танцови състави от три континента ще вземат участие в 21-то издание на Международния фолклорен фестивал в Пловдив между 3 и 7 август. Очакват се трупи от Испания, Корея, Турция, Сърбия, Полша. За първи път идва и трупа от Аржентина. Символичен домакин от българска страна ще бъде Професионалният фолклорен ансамбъл на град Сливен.
Всяка вечер по време на мащабното събитие от 17.30 часа ще се състоят дефилетата на съставите. Те ще тръгват от „Дом Левски”, ще преминават по Главната улица и ще стигат до сцената на пл. „Стефан Стамболов”, където ще изнасят кратки концерти. Програмата ще продължава с официалните вечерни представяния на участниците на сцената  на Античния театър от 20:00 ч.
Освен концертите в самия град, представления ще има и в други райони на област Пловдив. Ансамблите от Турция и Испания ще изнесат представления в гр. Асеновград на 4 август, а на 6 август танцьорите от Сърбия и Полша ще гастролират в гр. Хисар.
Екипът на община Пловдив, работещ по фестивала е организирал и  паралелна културна програма, която включва обиколка на забележителностите в Пловдив, Бачковския манастир и Асенова крепост.
Утвърденият фестивал ще привлече зрители от всички краища на България, а оператори от цялата страна са включили събитието в програмата на своите чуждестранни гости. Очаква се по традиция Античния театър да бъде пълен по време на всички фестивални вечери, а зрителския интерес голям.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…