Заповядайте на официалното откриване на първата изложба на Фондация 42 и екип BG КЛЮЧе под мотото „Всеки държи ключа” в гр. Пловдив! BG КЛЮЧе е проект на Фондация 42 съвместно с Фондация ДАРИК с фокус върху гражданската активност у младите хора, развиване на умения за аргументиране на идеи и мнения, възможност за отстояване на позиция, ангажираност с общественото развитие на страната, насърчаване търсенето на подкрепа за превръщане на тези идеи в реални дейности за социална промяна. На 31 октомври в Пловдив и на 14 ноември в София (начален час 11.00 ч.) дванадесет свежи и пълни с идеи млади хора ще споделят своите идеи за това в каква България искат да живеят. Заредени с критична мисъл по 6-ма младежи ще излязат пред вас във всеки един от двата града и за максимум 15 минути ще ви представят своето мнение по обществено значими теми. За да се запознаете по-отблизо с идеята на събитиeто Ви каним на 15 октомври в галерия #PLOVEDIV, гр. Пловдив, ул. Куртевич 3, от 18.30 ч. където ще имате възможност да се запознаете с темите на участниците и екипа ни!

„Когато ме попитаха какво искам да променя в България, първата ми идея беше свързана с желанието ми да променя мисленето на хората в нашата страна - споделя Димитър, един от участниците в BG КЛЮЧе, – защото всички се оплакват, но рядко намират сили да потърсят проблема в себе си и да запретнат ръкави, за да го решат. Когато помислих как, кой, по какъв начин мога да променя това, разбрах, че такава промяна може да дойде само от младите хора. Защото имаме ли възможности да живеем добре и да се реализираме ТУК, то няма да отидем да се реализираме ТАМ.”

„Тук съм заради себе си – споделя и Вяра, – и заради хората, които чакат с години за трансплантация.”

„Защо съм тук? Защото имам възможността да говоря за нещо, което правя и ми доставя удоволствие. Всъщност не само на мен, а и на други млади хора. И искам да разпръсна идея. Идеята, че всъщност имаме възможност за по-добро развитие!” – Симеон е уверен в своята кауза неформално образование!

Това са идеите и каузите на част от прекрасните млади хора, участващи в провеждащия се за първи път Форум BG КЛЮЧе в гр. Пловдив. Градът не е избран случайно, предвид огромния потенциал и енергичен младежки дух, който носи като европейска столица на културата за 2019г.!

BG КЛЮЧе е нов формат на събития еквиваленти на Форум КЛЮЧ, който дава възможност за изява на идеите и вижданията на 12 млади хора, като носители на социални послания и визия за промяна на страната пред широка аудитория от предимно младежи. Участниците в BG КЛЮЧе ще представят своите виждания по теми като медийна реалност, мултикултурализъм, здравно образование, отношение към храната, справяне с младежката емиграция, възможности за реализация в България, трансплантация и донорство на органи, неформално и формално образование. 

След кратките си представяния те ще отговарят на въпроси от аудиторията и специалните гости на събитието (Георги Генчев от Информационния портал на НПО в България ngobg.info, Анастасия Гоцева Директор „Младежки политики“ в Министерството на младежта и спорта и Пролет Велкова, журналист от Дарик радио). 

Кой знае, някъде там в техните отговори може би наистина се крие една България, каквато всички се надяваме да видим.

Входът е свободен и в Пловдив, и в София, а предварителна регистрация може да се направи от сайта на проекта www.klyuche.info

Очакваме Ви на 15 октомври в галерия #PLOVEDIV, гр. Пловдив, ул. Куртевич 3, от 18.30 ч. където ще имате възможност да се запознаете с темите на участниците и екипа ни!

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…