27.10.15 /вторник/ от 17.30 

https://www.facebook.com/events/670721223064324/

Успешният Родител  и Успешният Учител през погледа на д-р Томас Гордън

Безплатен  семинар по програмите  Трениране на Успешни Родители (ТУР)  и Трениране на Успешни Учители (ТУУ) на д-р Томас Гордън

Имаме удоволствието да Ви поканим на  първия  семинар в гр.Пловдив , отворен за широката публика, на практическите  програми  „Трениране на Успешни Родители “ (ТУР) и „Трениране на Успешни Учители“ (ТУУ)  на д-р Томас Гордън, автор на едноименните  книги  на издателство „Колибри“.

Семинарът  ще се проведе в Пловдив  с лектори доц. д-р Елена Събева, ПУ„П.Хилендарски“ и Дарина Георгиева, обучител и представител на институт Gordon Training International  за България.

Тази уникална по рода си презентация ще е от полза за  родители на деца от всички възрастови групи, за всички професионалисти заети в сферата на образованието, учители, възпитатели преподаватели във висшите училища, специалисти в сферата на неформалното образование, ръководители на образователни институции и социални услуги.

Всеки вини родителите за поведението на децата и за неприятностите, които те понякога създават за обществото.“ Родителите са виновни!“, твърдят често специалистите по душевно здраве, учителите и училищните ръководства.

Кой помага на родителите? Прави ли си някой труда да ги подкрепи в това да станат по-успешни в отглеждането на своите деца? Къде могат родителите да научат в какво бъркат и какво могат да променят? Програмата ТУР предлага изчерпателна философия за това, какво е нужно за установяването и поддържането на успешно, цялостно взаимоотношение с децата, независимо от средата и обстоятелствата. 

Родителите се научават не само на методи и умения, но и на това, кога и как да ги прилагат и с каква цел.

Чий е този проблем?

Как да слушаме така, че децата да ни говорят?

Как да говорим така, че децата да ни слушат?

Неизбежните конфликти Родител-Дете, кой следва да ги печели?

На тези и други въпроси ще отговори доц. Елена Събева, доктор по педагогика ,ПУ „П.Хилендарски“,сертифициран обучител по програмата Трениране на Успешни Родители (ТУР) за България.

 Философията и основната концептуална рамка на програмата „Трениране на Успешни Учители “ (ТУУ) ще представи  Дарина  Георгиева, както и ще отговори на въпроса :Кои са препятствията пред обучението и възприятието и как да се справим с тях ?

Културен център-музей  "Тракарт".

Вход свободен

 

28.10.15 /сряда/ от 18.30 

https://www.facebook.com/events/1652194771666256/

"Прозорецът на моята душа" – дебютната стихосбирка на Маргарита Ганчева, 

Водещ на представянето ще бъде Илина Чипилска.

 В промотирането на книгата ще се включат студенти от АМТИИ и нейни приятели.

В първата си стихосбирка Маргарита Ганчева отваря нежно прозореца на душата си, като с неподправен почерк споделя своето детско търсене и копнеж да се запознае с Дизайнера на Живота и Вселената. Споделяйки по един непринуден, но същевременно и с дълбочината на интимна изповед начин, тя въвлича неусетно читателя и го прави съпричастен на нейната дългоочаквана среща с Твореца и на ежедневните й битки и победи. Стиховете й в дебютната й стихосбирка „Прозорецът на моята душа“ са подредени в хронологичен ред от ранна тийнейджърска възраст до момента на издаването й и разкриват дълбочината, искреността и търсенето на едно обикновено човешко сърце.

Маргарита Ганчева е родена в Добрич, но от 13 години живее със семейството си в Пловдив. Професията й на юрист помага на нейния логично-поетичен ум да „приземява“ вълненията й в търсенето на Истината.

Културен център-музей  "Тракарт".

Вход свободен

29.10.15 / четвъртък/ от 18.00

https://www.facebook.com/events/1703357006563489/

Премиера на книгата „Лабиринт с разноцветни конци“ от Красимира Стоева

Представя: проф. Огнян Сапарев

„Лабиринт с разноцветни конци“. Конци на Ариадна или конци на Арахна? Първите извеждат, вторите оплитат, но на теб, читателю, се пада да избереш кой да издърпаш. Във всички случаи обаче, след като го издърпаш, ще попаднеш във водовъртеж от странни и омайващи събития, които няма да те оставят дъх да си поемеш. Шеметен роман, написан с въображение и талант, с фантазия и самочувствие. След прочитането му ще искаш още и надявам се, Красимира Стоева ще зарадва теб, ще зарадва и мен в най-скоро време с друг. Но сега прочети този, заслужава си!

Митко Новков

Красимира Стоева е от талантливите млади автори, направили своя успешен дебют и продължили по трънливия път на литературата. В „Лабиринт с разноцветни конци“ тя умело смесва жанрове, преплита реалното с фантастното, променя времето и пространството на своите герои, с което макар и за кратко променя съдбите им и изгражда майсторски, пародиен роман, който държи в напрежение до последната страница и предизвика усмивките на читателя. Успех на новата u книга!

Весела Люцканова

Красимира Стоева е родена и живее в гр. Пловдив. Завършила е бакалавърска степен по „Социология“ и магистратура „Бизнес комуникации и връзки с обществеността“ в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. Има специализация по „Журналистика“.

Със своята проза е печелила литературна стипендия на ИК „Пигмалион“ и награди от национални конкурси. Първата u книга е сборник с фантастични разкази „Снежните пясъци на Хира“ (ИК „Аргус“, 2008), а една година по-късно излиза първият u роман „Уроци по грим и горчив шоколад“ (ИК „Хермес“, 2009). „Лабиринт с разноцветни конци“ печели наградата за роман в националния конкурс „Фантастика през 100 очи“ на ИК „Аргус“ за 2010 г.

Културен център-музей "Тракарт"

Вход свободен

 

30.10.15 /петък/ от 18,00 

https://www.facebook.com/events/198198157178095/

Дим К. Дим е псевдоним на Димитър К. Димитров, с който той подписва своите карикатури от 1980 г. до сега. Работил е като проектант, професор, заместник-министър, ректор… Специализирал е в почти всички европейски страни и САЩ, Доктор хонорис кауза. Пред 1992 г. учредява Висше училище „Земеделски колеж“, което през 2011 г. прераства във Висше училище по агробизнес и развитие на регионите с университетски статут.

Автор е на книгата „Съвети за мъж на средна възраст от Южна България“ (2012 г.). Член на Дружеството на пловдивските писатели.

През 2002 г. Община Пловдив го удостоява с „Почетен знак“ за принос в развитието на образованието и науката.

Десет години по-късно получава награда „Пловдив“ за култура – признание за дългогодишна подкрепа на културните събития в града.

Стихосбирката „Тест за младост“ включва творби, писани в периода 1971 до 2015 г.

Културен център-музей "Тракарт"

Вход свободен

 

03.11.15 /вторник/ от 18,00 

https://www.facebook.com/events/441338942727585/

СРЕЩА с ПИСАТЕЛЯ и МЕЖДУНАРОДНИЯ ПСИХОЛОГ д-р Иван Бързаков 

от Сан Франциско, човека, преплувал 11 км в бурното адриатическо море към свободата.

Иван Бързаков ще представи: Най-новото, разширено издание на книгата си 

"В съня над пропастта" 2015, Издателство "СИЕЛА" -за трагедията днес в родината ни и по света. Психологът- поет ще отговори и на въпроси за моментите в живота си, когато се е борил с невъзможното.

Създателят на системата от методи за УСКОРЕНО РАЗВИТИЕ на МИСЪЛТА ОptimaLearning, приложена в 29 страни на пет континента, от повече от 10 000 души.

поетът, номиниран три пъти за НОБЕЛОВА НАГРАДА по ЛИТЕРАТУРА (2013, 2014 и 2015 г.) – по-малко от 6 години от издаването на първата му книга в края на 2009, уникален случай не само в българската, но вероятно и в цялата източноевропейска литература за такова кратко време.

Културен център-музей "Тракарт"

Вход свободен

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…