1. 18.11.15 /сряда/ от 18.00 

https://www.facebook.com/events/1518561908454569/

Отворена Лекция на Геше Лобсанг Йеше

Защо да укротяваме ума и как да трансформираме проблемите в щастие.

Дхарма е метод, който ни помага да преобразим нашия отрицателен ум. Етичните основи на почти всички религии имат общи точки. В нашия случай, религиозната практика или Дарма могат да бъдат три вида: практика с тялото, практика с думите и практика с ума. От трите, най-важна е практиката с ума, тъй като, според Буда Шакямуни, важното е да се избегне всяко негативно действие, да се практикуват всички възможни добродетелни действия и може умът ни да се контролира. Целта на това е да се избегне болката и да се облагодетелстваме от щастието.. 

Защо да укротим ума с Дхарма? 

Този ум ни е от предишните животи и е същият въпреки смяната на тялото (благодарение на нашите различни, следващи се родители) и само умът е отговорен за приятните или неприятни преживявания; няма смисъл да се търсят виновни извън самите нас.

Културен център-музей  "Тракарт".

Вход свободен

 

 

2. 25.11.15 /сряда/ от 18.00 

 

https://www.facebook.com/events/528676357308447/

Премиера на Красимира Стоева “Смъртта е оправдание за всичко” 

На 25 Ноември /сряда/ от 18.00 часа в Културен център – музей "Тракарт" ще се състои премиерата на новия роман на младата авторка Красимира Стоева “Смъртта е оправдание за всичко” .

Романът ще бъде представен от Емилия Каменова

Романът "Смъртта е оправдание за всичко" е спечелил конкурс на Министерството на културата и се издава по програмата "Помощ за книгата".

Двадесет и двегодишната Ирина страда от тежко заболяване и постоянният страх от смъртта я кара да живее дръзко, дори безразсъдно. При поредната авантюра случайността я среща с Вълко, който я защитава в опасна ситуация. Решена да му помогне, тя убеждава родителите си да го осиновят, а няколко месеца по-късно той й признава, че е влюбен в нея.

Струва ли си да се бориш срещу общественото мнение заради собственото си щастие? Кога животът има смисъл? Дали смъртта наистина е оправдание за всичко?

Културен център-музей  "Тракарт".

Вход свободен

  

3. 26.11.15 / четвъртък/ от 18.00

https://www.facebook.com/events/774061772739073/

Премиера на “Под Гребенец” /разкази/ от Теменужка Балинова – Балина 

За Родопа планина – наричали са я Славееви гори една седма част от България дължина на масива 220-240 км ширина — 100 км

Най-висок връх 2186 метра е връх Висока сутня граница на Родопите с Рила и Пирин е река Яденица -приток на река Марица.

Девин е в Девинската планинска котловина на Велишко Виденишкия дял на Родопите, в каньона на река Девинска, приток на река Въча.

Най-високият връх над град Девин е връх Гребенец, а под този връх, в зеления му скут е моят дом, моята родна къща, моята родна стряха и люлка.

Културен център-музей "Тракарт"

Вход свободен

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…