„Властелинът на пръстените“ с музика на живо ще представи „Двете кули“ на 19 декември 2015 г. в столичната зала „Арена Армеец“. Впечатляващата продукция ще се разположи на най-голямата сцена, строена за музикално събитие у нас. На нея ще излязат повече от 300 хористи и музиканти, които ще изпълнят легендарната музика на Хауърд Шор в синхрон с битките на екрана. 

След прослушване в няколко етапа, вече е избрано и детето-солист, което ще има привилегията да пее в шоуто от българска страна. То ще застане на сцената до невероятното сопрано Кейтлин Луск, която е била част от магията на трилогията в над 300 спектакъла и е пяла с над 75 състава, сред които и Симфоничният оркестър на Българското национално радио миналата година.

Филмът-концерт „Двете кули“ ще бъде разделен на две части по приблизително 90 минути, а между тях ще има пауза от 15 минути, нужни за почивка на артистите от съставите на Българското национално радио.

Над 70% от билетите за залата вече са разпродадени и тези, които искат да видят шоуто на живо, ще трябва да побързат. Най-търсените билети са в секторите, кръстени на главните герои – Фродо, Арагорн, Гандалф, Амгъл, Саруман и Леголас. 

"Това е спомен, който остава за цял живот.  За истинските фенове на Толкин и трилогията „Властелинът на пръстените“ тези билети имат почти колекционерска стойност. Имаме клиенти, които си купуват точно същите места като миналогодишните. Искат преживяването им да бъде точно същото, което е показателно за силата на спектакъла", споделя Пламен Тодоров, продуцент на шоуто от българска страна.

Билети на цени от 60 до 120 лв. могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim.bg в цялата страна, включително и от 84 бензиностанции OMV, касите на EasyPay, билетен център НДК и касите на „Арена Армеец“.

 

 

„Властелинът на пръстените“ с музика на живо в цифри:

Над 300 ще са музикантите и хористите на сцената.

Само 20 са държавите в света, в които „Властелинът на пръстените“ е гостувал с този формат.

 

2 милиона души са видели шоуто в последните 10 години.

10 килограма тежи партитурата, по която се води диригентът Давид Райц.

1200 страници са нотите на всички музиканти, като тежат над 140 килограма.

Кейтлин Луск е водещ солист в спектакъла почти 10 години и е основната звезда в шоуто.

Общо над 10 000 километра ще изминат част от специалните инструменти, които трябва да се доставят за концерта.

20 километра кабели ще бъдат нужни за цялата продукция.

Екранът в залата ще е с размери 24 х 10 метра, което е сравнимо с екраните IMAX в страната.

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…