Светът се тресе здраво и една от причините е зверската консуматорска леност, наложена през различни културни модели. Крайният резултат, видим в обществото, е фейсбучна инфантилност, идейно-планктонна импотентност, крайно наивни, вдетинени форми на обществен активизъм. Кръгът за публични спорове ИНФОРМИРАНО НЕСЪГЛАСИЕ е създаден в съвместна работа с много млади хора, за да си извадим главата оттам, където сме я напъхали, оплаквайки се, че няма светлина в тунела. Решили сме да се събираме два пъти на месец в понеделник, за да разсеем малко от малко терминологичната мътилка в понятията и главите. Изгазете снега и елате да си видим лицата, ако са ни останали.

Заповядайте да разнищим въпросите - дали лявото е свързано с червеното, дали социалното е свързано с икономическото, дали работническата класа е класа въобще и дали лявото има място в съвремието или трябва да бъде предефинирано. Поканили сме редакторите от Списание dВерсия http://dversia.net/

dВЕРСИЯ е платформа за независима лява публицистика - безплатно тримесечно електронно списание за социални, политически и културни анализи, фотография и непопулярни гледни точки.

dВЕРСИЯ има за цел „да отклони“ инертните изказвания и реакции от познатите до болка медийни дискурси. Това е независима общност, която не разчита на помощ от правителства, фондации и меценати. Всичко, което се случва, е плод на доброволния труд и желанието на авторите да се намесят в проблематиката на различни социални, политически и културни реалности. И да разкажат за маргиналните, изключените, невидимите хора, идентичности и визии за живота заедно.

Петър Добрев, журналист и докторант към Исторически факултет на Софийския университет. Изследва различни аспекти на социалната история на Балканите, както и историята на аграрния въпрос.

https://www.facebook.com/petar.zahariev.18?fref=ts

Станислав Додов, редактор на първите два броя, следва магистратура по Философия в Софийския университет. Занимава се с образователни и обучителни програми. Работи с деца и млади хора почти откакто се помни.

Чавдар Цветков,

https://www.facebook.com/chavdar.zvetkov?fref=ufi

Следва бакалавърска степен по Културология и магистратура към Юридическия факултет на Софийския университет. Разглежда проблемите на културния мениджмънт и му се иска да прилага решенията им в неправителствения сектор.

http://dversia.net/

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…