Венко Поромански - oт група „Те“, през джаз квартет „София“ и „Фондацията“, до новото предизвикателство “3oto” - Венко не спира да търси поле за изява на таланта си

Една млада и многообещаваща формация - “3oto” (Триото) - поставя началото на шестия сезон на “Камерна сцена Пловдив”. Концерът им е на 9 март 2016 г. от 18.00 ч. в Първо студио на Радио Пловдив.

Венко Поромански,  Калин Жечев – клавишни, и Ясен Василев – китари,  се събират в края на 2014 г. “3oto”  впечатлява с многостранния облик на музикантите, проявяващ се от класическата музика и джаза, до поп и рок жанровете на музикалната сцена в България. 

В търсене на музикалната провокация формацията излиза извън рамките на обичайно джаз трио като къса с традицията лидер - сайдмен в полза на равенството на своите членове при създаването на музиката. Полученият звуков пейзаж съчетава джаз с дръм енд бейс, електронни елементи, етно влияния, фънк, поп и рок ритми. "3ото" формира отворена система от три инструмента, която създава пространство и позволява включване и на други инструменталисти и интересни гости в състава.

"3oto" свирят музика, която не се чува често. „Музиката отразява нашето вътрешно състояние и нашите възприятия. Идеята ни е да правим нещо наистина наше, наистина честно и доколкото е възможно – оригинално и истинско" - обяснява Венко Поромански.

Венко, Калин и Ясен се опознават взаимно при работата им в джаз формация "София". Идеята да създадат трио е на Венко. И то не стандартната конфигурация от бас, полихармоничен инструмент и ударни, а като заместват баса с друга бленда, за да отворят поле за експерименти.

Още с дебютното си представяне пред публика през 2015 г. привличат вниманието върху себе си. “3oto”  са в усилена подготовка на първия си студиен албум.

Традиционен домакин на концертите на "Камерна сцена Пловдив" е Първо студио на Радио Пловдив. Проектът се съфинансира от Община Пловдив.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…