05-06.03.2016 от 11:00

Software/Hardware Workshop от "Клуб на програмистите във Велико Търново"

Невен Боянов – Програмиране на микроконтролери Atmel ATtiny85 на C/C++. Ще напишем Hello World, т.е. мигащ светодиод (LED) стъпка по стъпка. Ще разгледам какво точно става в сърцето на микроконтролера когато се изпълнява програмата. Ако има желаещи да се научат може да сглобим някоя друга платка от Tinusaur Project. ( http://tinusaur.org/ )

Любомир Филипов - Подготвил съм две лекции

"Resident good: NoSQL" - Идеята на лекцията е да въведе в NoSQL, за да покаже кои са основните типове и как се препоръчва да се използват. Разглежда се какво представлява 'Polyglot Persistence'. Споделя се опит за някои определени типове и какви проблеми се срещат с тях.

"Road Runner: PHP 7" - Много хора избират PHP, защото сравнително бързо виждат резултатите от своя труд, създавайки готов продукт. Новата версия излезе на 03.12.2015г., очаква се поддръжката на версия 5.6 да бъде спряна на 28.08.2016г. Идеята на лекцията е да покаже какво ново идва в езика с версия 7, защо беше необходима тази версия, кое беше премахнато и да се покажат няколко теста, които показват колко по-бърза е новата версия.

Работилница за NoSQL: Ако има желаещи ще си направим една малка блог система

Орлин Димитров – „Компютърно зрение и самоподреждащи се столчета. Митовете за IoT и IoS, работилница по роботика.“

технологии: C#, OpenCV, EmguCV, Leap Motion, TI SensorTag, Kineckt, Setero Camera, Myo и мобилeн робот Karel v1. Орлин си има блог където можете по-задълбочено да прочетете за роботите: bit.ly/1RsB9yZ

“Ще си позволя си лукса да донеса само един робот, мобилен и малко хардуер. За сметка на това съм подготвил 8 задачи - 6 софтуерни, 2 хардуерни. Задачите са много симпатични и са много приятни. Свързани са с дебъг, изграждане на WEB приложения, IoT и са със силно приложен характер. За мераклиите ще добавя, че могат да се закачат към бази от данни. С Lyubomir Filipov можем да направим един "крос овър" и да слеем част от задачите на работилниците.”

 

07.03.2016 от 19:00

Астрофизика - новите открития за гравитационните вълни

Лекция по Астрофизика - популярно представяне на новите открития за Гравитационните вълни.

Лекцията ще води астрофизик - Роса Виктория Димитрова, която работи по обсерваториите в България.

Роса е първият бг-астроном, одобрен за участие в престижна конференция в Чили.

bit.ly/1WRZCPJ

 

10.03.2016 от 19:00

Manager team VS Team leader

Manager team VS Team leader. Малко практически съвети за изграждане на доверие в екипа, team dynamics, управление на конфликти и т.н. Но наистина на човешки език и без прекалено теоретизиране :) лектор Мариана Трендафилова

 

13.03.2016 от 12:00

IQ Тест на Менса

И този месец ще се проведе Тест за интелигентност на международната организация Менса. Хората с най-високo IQ ще получат предложение за членство. 

 

19.03.2016 от 14:00-18:00

Responsive & UX - workshop

What is responsive? No it's not HTML re-sizing to fit different screens, although it may play a minuscule part in it. How to achieve better UX when you have to deal with cross-device, cross-OS, cross-browser software. Psychology and manipulation of user's perception.

Ще се състои от презентация със слайдове по темата и задача по която ще работим на групи.

4 часа. Група около 15тина души е идеална. Няма ограничения за желаещите.

Водещ: Мартин Чаов bit.ly/1LPoSjz

 

27.03.2016 от 12:00

Polimex Access Control Hackathon

Hackaton е уникално събитие, което събира специалисти в областта на ИТ технологиите с цел съвместна разработка на приложения.

 

31.03.2016 от 18:00

Всеки последен четвъртък в месеца, всеки желаещ може, да дойде и да сподели колко тхнологично е напреднал или да ни представите вашата идея в рамките на 5 минути.

Записване във форума: http://frm.hackafe.org/t/lighning-talks-2016/487

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…