Лица от Пловдив, от бохемата на София, от ромски махали и родопски селца ще изплуват от 7 екрана в затъмненото пространство на Баня Старинна на 30 юни от 18:00 часа в мултимедийния проект на Сава Цонев "Лични местоимения: Ние, Вие, Те". Ще видим децата ни, радостите, скърбите, живота ни. Ще се редуват пейзажи, ще клокочат реки, а в целия този визуален микс ще изкачат поетичните картини на художника Кольо Карамфилов.

Часове преди пловдивската арт публика да види всичко това, от 16:00 часа авторът на проекта Сава Цонев и мениджърът Мила Ненова ви канят на прес-кафе в Баня Старинна. Ще споделят с вас какво се крие зад личните местоимения в експозицията, която обединява в общо полиекранно пространство творби на 9 фотографи от страната. Ще ви разкажат как експозицията пропътува стотици километра и събуди емоцията от разбирането на "различния до нас" като "един от нас" в публиката на 7 града досега. И ще ви дадат ясен отговор защо избраха Пловдив за града, в който да представят проекта последно. Заповядайте и да поговорите с тях за това има ли място за култура в малките населени места у нас. И за всичко, което предизвика арт сетивата ви. 

Защото, по думите на Сава Цонев: "Сближаването и разбирането на "Другия" е особено важно днес, време на бежански кризи, етническо напрежение и военни конфликти. "Ние" това са всъщност "Вие" и "Те", когато се познаваме. "Другият" е по-малко плашещ, когато бъде опознат". 

Фотографи: Георги Кръстев, Кирил Кръстев, Людмил Софрониев, Соня Станкова (Лицата на Пловдив), Тина Халкова, Мариела Панева, Тихомир Пенев, Цветан Чатъшки, Юлиан Георгиев.

Проектът е създаден с финансовата подкрепа на Програна БГ08 "Културно наследство и съвременни изкуства" по Финансовия механизъм на ЕИП 2009-2014 г. 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…