За нашите слушатели той подбра част от своята любима музика, тя гравитира от немска класика до Rammstein, Beatles и Queen,слушайте ни днес от 17, за да разберете как може Бетовен да звучи в голям, социалистически, панелен блок. 

В Портал Култура казват за него: Недялко Славов е един от най-интересните и впечатляващи творци в българската литература през последните години. Роден е и работи в Пловдив. Автор със задъхан стил, изпълнен със смели метафори, изненадващи обрати и непостижими игри на фантазията, той все повече е забелязван и от журита, и от читатели. Съвсем заслужено, без съмнение. Носител на много национални литературни награди – и поетични, и прозаични, през 2015 г. той беше отличен и с наградата „Хеликон“ за романа си „432 херца“. Роман иновативен, увличащ, завладяващ, изпъстрен с неподражаем поетически сленг, с взривен хумор и здрава ирония – едно от най-добрите постижения на българската белетристика през изминалата година. За романа на Недялко Славов Калин Донков, председател на журито, присъждащо наградата „Хеликон“, каза: „Ако трябва да се доближим до образността на автора, в „432 херца” той е постигнал автентичните трептения, присъщи на най-красивата и магнетична литература“. Христо Карастоянов пък, миналогодишният носител на наградата за „Една и съща нощ“, при връчването ѝ на пловдивския писател посочи: „Досега бях убеден, че всяка власт мрази книгите. От книгата на Недялко Славов разбрах, че всяка власт мрази неистово и музиката – щом могат да си позволят, според тази книга, да посегнат на основния тон на вселенската хармония, да го направят удобен за маршове и за фанфари“.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…