Пловдивският камерен хор „Иван Спасов” е подготвил специална програма за предстоящото си гостуване на ХХV Международeн фестивал за хорова музика „Техо” в Македония, на който ще се отбележат 1100 години от смъртта на Св. Климент Охридски и ще се изпълнява само православна музика. 

Хористите от „Иван Спасов“ ще представят своята програма пред пловдивска публика на 8 юни от 18,30ч. в залата на Постоянна експозиция „Икони“ на Градска художествена галерия – Пловдив, ул. „Съборна“№22.  

Камерният хор е създаден през 1979г., а от 1999г. със съгласието на фондация "Проф. Иван Спасов“ получава правото да носи името на една от най-забележителните личности в новата културна история на България. От 2000г. диригент на хора е Гергана Люцканова- Петрова, негов хормайстор е Росица Димова. Певческата формация вече е натрупала богата история, изпъстрена с много участия в престижни национални и международни фестивали. 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…