Вдъхновен от кулинарното разнообразие на малките квартални магазинчета, На самообслужване (акция с храна) поднася възможност на всеки пловдивчанин и гост на града да се докосне до магията на кулинарното им богатство.

Кварталният магазин е феномен, който се среща във всяка една държава. Дали става дума за bodega (Испания), за épiceries (Франция) или за off-license (Англия, Ирландия, Нова Зеландия), все пак уникалната локална идентичност винаги се откроява. Неповторимият характер на всяко едно пространство е плод на демографските, културните, социалните, а дори и политическите процеси, които се случват около него. На самообслужване ще инкорпорира и пресъздаде идеята за кварталния магазин – глобално известна, но локално развивана.

На самообслужване, също както самите квартални магазинчета, е микс и колаборация между много хора, идентичности, култури. Екипът от куратори, готвачи и дизайнери ще преобразят изцяло пространството, създавайки  и предлагайки безплатно на всеки минувач вкусна храна, която ще може просто да си вземат от импровизираните рафтове. Всяка една хапка от предварително приготвеното меню ще разказва историята на глобалния микс на кулинарната култура.

Колективът, който стои зад акцията е базиран в Европа, но с множество влияния от всички крайща на света. Александър Таралежков (Лондон) е Hospitality designer, който в момента работи в глобална верига тайландски ресторанти. Бора Хонг (Берлин) има собствено дизай студио, но често пътува обратно към родината си – Корея, където намира вдъхновение за кулинарната си страст. Джени Пън (Лондон) е завършила Interactive and Moving Image в London College of Communications, като в момента курира и реализира проекти за цялостна промяна на различни пространства в Британия. Джени е силно повлияна от китайската култура и кухня. По време на университетските си години се запознава с Флоранс Крефилд, която освен че готви в близкото веганско кафене – Bonnington, е и ко-основател на Aperio films. Петко Шаранков  (Лондон) също е част от екипа на проекта – роден в Пловдив, а понастоящем главен готвач в популярната верига за бургери Honest Burgers

Локация: ул. Христо Дюкмеджиев и ул. Златарска

От 18:00 до 23:00 часа

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…