Блонд фурията Кейла специален гост на Street Мasters 2015

Новият световен шампион по бийтбокс ще демонстрира уменията си на изпълнител, композиторски талант и актьорска харизма на сцената в Пловдив.

Американката Кейла (Kaila Mullady) ще бъде специален гост на третото издание на Street Masters 2015. Почитателите на бийтбокса ще могат да я видят на 26 юни от 17:00 в Пловдив на Цар Симеоновата градина.

Кейла е арт персона с много превъплъщения - уникален стил в бийтбокса, заради който бе удостоена с титлата "Световен шампион по бийтбокс  2015" (World Championships) в Берлин, Германия, през май: рапира, пее, има собствен театрален проект, базиран на огнените пърформънси, автор е на поезия (определена от литературните критици като "сериозна"). Ефектната дама е свързана е със и седмото изкуство: пробивният й дебют бе в драмата на ужасите Reclamation, режисирана от Shiv Munaswar, през 2011.

И все пак, стихията на Кейла е музиката.  Атрактивната изпълнителка, представяща амбициозната и артистична зодия Овен, експериментира с китара и бийтбокс.  Изпълнителката има много кавъри, базирани на микса от бийтбокс и китара (в равни части, хип-хоп и брейкбийт (1:1) плюс рок и блус (1:1). Кайла е базирана в Ню Йорк - града на "Емпайър Стейт билдинг", "Уолстрийт", Статуята на свободата, музея на изкуствата, "Метрополитън" и "Харлем": на хип-хоп културата

- DJ Kool Herc (Куул Хърк), DJ Grandmaster Flash (Грандмастър Флаш) и Тупак Шакур (2Pac), но и на Джак Никълсън, Брук Шийлдс и Ал Пачино... Попила мултинационалната култура на мегаполиса, в музикално отношение Кейла - определена и като бенд  от една дама, е изкушена от протопънкарите Blink-182,  през ъндърграунд рап формацията Atmosphere и дъб-рок триото Pepper,  до реге класика Bob Marlеy - в което родните почитатели на уличната култура ще се убедят лично идния уикенд.  Сред най-популярните участия на американката тази година са на American Human Beatbox Festival и NC Comedy Arts Festival.

Telus International и Street Masters търсят таланти във всички сфери на изкуството

Третото издание на най-големия международен фестивал за улично изкуство в България извежда победителите в конкурса на международната сцена благодарение на партньорите си от Telus Interenational.

Най-големият фестивал за улична култура в България - Street Masters продължажа конкурса за  таланти във всички сфери на изкуството.

Третото издание на хепънинга, който се утвърди като най-престижния международен уличен формат в България, ще се състои на голямата сцена в Цар Симеоновата градина в Пловдив от 17.00 часа на 26 и 27 юни.

Събитието е отворено за младата аудитория и талантите, които искат да се изявяват на голямата сцена.

Заедно с лицата на Street Masters - SkilleR, Pe4enkata, Deo и Mako, организаторите на фестивала и партньорите им от Telus International предизвикват всички млади таланти в музикалното, танцовото, художественото или друго изкуство да покажат своите умения и заложби. Конкурсът тече от една седмица, а вече има подадени над 40 заявки за участие.

Няма никакво значение какъв е твоят стил. Дали си фънк или поп, организаторите на Street masters заедно с Telus International подкрепят най-добрите, най-колоритните и най-атрактивните. Наградата за победителя е участие на фестивал в една от големите европейски столици на уличното изкуство - Париж, Будапеща, Барселона или Лондон. Къде ще е твоята дестинация, зависи изцяло от теб и от твоя стил.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…