Три музикални сцени ще озвучават събитието, като всяка една ще бъде малка отделна Вселена, подчиняваща се на собствени закони

Юли е само на няколко вдишвания разстояние, което ни доближава и до онова вълшебно време от годината, в което се случва фестивалът "WakeЪп! България". Събитие, започнало живота си на шега и превърнало се в магия – жива, силна и дишаща с енергията на няколко хиляди човека за вече 6-та поредна година...

"WakeЪп! България" тази година ще усмихне над 3 000 човека, а фестивалните дни ще са цели четири (7-8-9-10 юли). Боровата горичка над град Куклен вече кипи от живот и вълнение, а с това и работата по изграждането на фестивалната зона. Три музикални сцени ще озвучават събитието, като всяка една ще бъде малка отделна Вселена, подчиняваща се на собствени закони.

„Айляшката“ сцена се извисява на 3 метра от земята. Тя ще има и честта да открие фестивала в Четвъртък (7-ми юли). Очакват ни "SKILL" и Иван Марковски (гайда) с проекта „Българи“, последвани от виртуозите „Balkan kHans“, а завършекът на живата сцена ще сътворят "Метаформоза" с експериментален джаз проект. През останалите дни от събитието, "Айляшката сцена" (наречена още Дневна) ще приюти общо 14 диджея и 6 музикални групи.

Главната "WakeЪп!“ сцена в Петък (8-ми юли) вечер ще бъде открита от нашумялата реге банда „Rebelites“. Разбира се, "Sen I" и фестивалният химн „WakeЪп!“ ще посрещнат хилядите гости на неповторимото "WakeЪп!" приключение. "Ogi23" идват с нов див албум. Рап машината "Yoko" пък се задава с нов проект, специално за фестивала. Логопедите от ILLmates ("Logo5") също ще избухнат с лексика и нов албум, а след година отсъствие от родната сцена ще имаме удоволствието да срещнем "X-Team". И на цялата тази хубост, не можем да не споменем и "Emil Prize" + "MC Нема", които имат щур план да добавят към силната вечер Live барабани и много от любимия drum&bass.

Междувременно, 22:00 часа ще даде старт и на 3-тата гореща точка от фестивала, а именно сцена „Сфера". За феновете на Goa Trance организаторите са поканили световноизвестния DJ от Румъния "E-Mantra". Петъчния щурм ще допълнят бойците Marshmellow, Kundalini, Negada и така...до сутринта.

Традиционен кукерски ансамбъл ще открие главната "WakeЪп!“ сцена в Събота (9-ти юли). Вълнуващото представление ще бъде придружено от гайди, с които атмосферата през третата фестивална нощ обещава да бъде повече от приповдигната... Вечерта ще продължи с неповторимите Теодосий Спасов и Иван Шопов. И докато си мислите, че по-добре не може да стане, сцената на „WakeЪп!“ ще се озари от "Foltin" (Македония). За капак гърците от Солун "Baildsa" ще довършат започнатото с два часа балкан ска.  Със сет до сутринта "DJ Dharba" ще ни разкрие връзките между балканската и бас музиката.

В Събота (9-ти юли) сцена „Сфера" ще срещне гостите на фестивала с австрийско-немското дуо „Protonica“ (3-часов Live Set, последвани от небезизвестните Shrooms, Niquiet и Goa Angel. Сферата и двете вечери ще оживява с 3D Mapping.

В последния ден от 4-дневното “WakeЪп!” приключение, "Айляшката” сцена ще позволи на общо 6-ма диджеи и 2 групи да оставят широка усмивка върху лицето на всеки, избрал да стане част от "WakeЪп! България" 2016.

Успоредно с музикалните благини за гостите на фестивала, организаторите са подготвили 3-дневна програма с лекции, посветени на алтернативния начин на живот, а десетките работилници ще се заемат със задачата да демонстрират и научат желаещите на тънкостите в своята сфера.

Специално за малките посетите на фестивала, WakeЪп! отборът е запланувал обособена детска зона с куп занимания и забавления през всички дни на горското преживяване. Наред с това, фестивалната зона ще се радва на своите тихи къмпинг зони, душове с топла вода, разнообразна кухня и дебели сенки. …И всичко това, обгърнато от прегръдката на невероятно красивата местност над Куклен.  

Билети в мрежата на „TicketLogic”:

4-дневен единичен билет: 50 лв.

4-дневен семеен билет: 60 лв

Единични билети на място:

Четвъртък (7-ми юли): 60 лв.

Петък (8-ми юли): 55 лв.

Събота (9-ти юли): 40 лв.

Неделя (10-ти юли): 20 лв

Семейни билети:

4-дневен семеен билет: 70 лв.

Петък: 60 лв.

Събота: 50 лв.

Неделя: вход свободен 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…