63 поети от цялата страна на възраст до 45 години се включиха в тазгодиното шесто издание на Националния конкурс за поезия „Добромир Тонев”. Жури в състав Здравко Дечев, литературен критик, и поетесите Станислава Станоева и Елена Диварова вече определи кои автори най-много заслужават да получат призове на името на бележития български поет.

Освен традиционните първа, втора и трета награда, организаторите са предвидили и три специални награди – парична награда от Радио Пловдив, екскурзия до Гърция и нощувка и вечеря за двама в централен пловдивски хотел.

И тази година е предвидена и награда за поет студент. Тя се отпуска от Филологическия факултет на ПУ „П. Хилендарски” и ще бъде връчена от Декана на факултета.

Официалната церемония по награждаването на отличените в анонимната литературна надпревара е на 15 октомври (събота) от 18 часа в книжарница „Хермес Централ”.

Литературният конкурс за поезия „Добромир Тонев” се организира от община Пловдив, Дружество на писателите – Пловдив, Поетична академия „Добромир Тонев” и със съдействието на ИК „Хермес”, ПУ „П. Хилендарски“, както и с медийното партньорство на Радио Пловдив и БНТ – Пловдив.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…