Пловдивчани ще разберат как се организира културно събитие и кои са най-големите трудности и предизвикателства при представянето на дизайн пред широка публика

На 3-ти ноември (четвъртък) от 18:30 часа в офиса на Фондация ЕДНО за култура и изкуства Михал Перниковски и Александра Киетла ще представят резултатите от десетото издание на Łódź Design Festival (Полша) в контекста на кандидатурата на града за домакинство на ЕКСПО 2022, най-голямото световно изложение.

Михал Перниковски, директор на Łódź Design Festival, и Александра Киетла, маркетинг и ПР, ще разкажат пред пловдивчани как се организира културно събитие от подобна големина и значимост, кои са най-големите трудности и предизвикателства при представянето на дизайн пред широка публика и ще споделят вътрешна информация относно осъществяването на търговски и рекламни партньорства, финансиране на културни проекти в Полша, медийно отразяване и изграждане на идентичност на събитие, което е в сферата на съвременния дизайн. Михал и Александра ще представят и резултатите от един от фестивалните модули – международния конкурс „make me!”, насочен към млади дизайнери и студенти, и победителите от последното издание.

Łódź Design Festival е най-разпознаваемият дизайн фестивал в Централна/Източна Европа, който се провежда от 2007 г. в Лодз (Полша) насам. Събитието представя различните лица на дизайна, вкл. индустриален дизайн, артистични занаяти, графичен дизайн, архитектурен дизайн и моден дизайн. Още от първото си издание събитието се превръща в платформа за представяне, дебат, критика и уважение към полския дизайн и създателите му. През годините програмата му се променя и разширява, като в момента включва: основен модул с изложби, свързани с ежегодната тема на фестивала и показващи различни употреби на съвременния дизайн; конкурсът „make me!”, в който всяка година участват най-интересните и иновативни млади дизайнери и студенти; креативно-образователен модул, насочен към семейства с деца; конкурсът и изложбата „must have”, който цели да представи добри дизайн практики в Полша; и отворена програма, която дава шанс на всеки един да стане част от събитието, но най-вече кани институции, куратори, артисти, дизайнери, които да представят най-новите си проекти и идеи. 

Програмата на Łódź Design Festival се вписва в стратегията на Лодз за възстановяването на града след разпадането на текстилната промишленост, а градът базира своята идентичност, именно на развитието на творческите индустрии. В своите 10 години фестивалът е привлякъл повече от 240 000 посетители от целия свят.

Начало: 18:30 часа

Офис, фондация ЕДНО, кв. Капана, ул. „Христо Дюкмеджиев“ № 10

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…