Джаз музиканти, известни художници и два футболни отбора апелират да подкрепим децата с лицеви аномалии 

Асоциацията на пациентите с лицеви аномалии и техните родители – АЛА организира благотворителен търг и концерт в Пловдив, в който ще участват Мирослава Кацарова и Мирослав Турийски. Със свои картини помагат художниците Васил Стоев, Атанас Хранов, Вихра Григорова, проф. Бисер Дамянов, Маргарита Джарова, Румен Нечев, Полина Станчева, Аспарух Сърбов и Геракси Гераксиев. На търга ще бъдат продавани и предмети, дарени от двата пловдивски отбора "Ботев" и "Локомотив".

120 деца в България всяка година се раждат с аномалия на устната и/или небцето. Държавата осигурява само оперативното лечение, което е крайно недостатъчно. За да бъдат пълноценно и ефикасно лекувани, децата трябва да работят и със специалисти по хранене, ортодонт, логопед, психолог.

Вече 20 години Асоциацията на пациентите с лицеви аномалии – АЛА дофинансира лечението на децата, защото всяко дете заслужава да получи възможност да бъде разбирано и приемано в обществото.

Зад каузата застават Мирослава Кацарова и Мирослав Турийски, които ще направят съвместен концерт на 15 ноември, вторник, от 20 часа в Би Боп Кафе на улица „Гладстон“ 1. Входът за събитието е 10 лева. Концертът е под надслов „Да сбъднем мечтите заедно“!

Търгът на картини и ценни предмети ще започне от 18 часа на същото място. Събраните средства ще помогнат на децата с вродени лицеви аномалии да бъдат лекувани пълноценно, да имат повече приятели и да се реализират успешно в живота.

Водещ на търга ще бъде художничката и уредник в ГХГ-Пловдив Вихра Григорова, която и дарява своя творба за каузата на АЛА. Наричана от мнозина майсторка на пейзажа, тя има богат опит във воденето на търгове, като ги превръща във вълнуващо културно събитие. За децата с лицеви аномалии картина дарява Васил Стоев, като негови творби са в експозицията на един от най-големите музеи в Европа "MIMARA" в Загреб, редом до тези на Рембранд, Реноар, Пикасо. Известният у нас и по света Атанас Хранов е другият творец, чиято картина може да бъде закупена на търга. Талантливите художници Румен Нечев, Полина Станчева, Аспарух Сърбов и Геракси Гераксиев с радост споделят своето изкуство  в благотворителния аукцион. Маргарита Джарова – бивш дългогодишен директор на Художествената гимназия в Пловдив и професор Бисер Дамянов – преподавател в ПУ „Паисий Хилендарски“, също предоставиха свои произведения за продажба, за да подпомогнат лечението на децата с лицеви аномалии. Към каузата се присъединява колекционерът Димитър Шиндов, който дарява картина на Лидия Симеонова - пловдивчанка, от години живее и рисува в САЩ.

Пловдивските футболни отбори „Ботев“ и „Локомотив“ също обединяват усилията си в полза на децата, само 5 дни преди дербито между двата тима. Те предоставят за търга екипите на своите голмайстори - Жоао Паоло от „Ботев“ и капитанът на „Локомотив“ - Мартин Камбуров. Предметите са с  автографите на футболистите от двата отбора. „Ботев“ дават на търг и футболна топка, с която се играе в Шампионската лига, също с автографите на всички футболисти.

Всички средства от билетите за концерта и търга ще бъдат вложени в лечението на децата с лицеви аномалии. 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…