Последната й песен "Love's Gone To Hell" е номинирана за най-добра рок песен на 2016-а година от норвежкото списание Rockman наред с парчета на групи като Metallica, Sabaton, Korn и други

Рок фестивалът в долината на виното няма да мине без женско присъствие. Една от най-известните дами в рок музиката, Doro, ще допълни силния line up на “Midalidare Rock In The Wine Valley“ в който са W.A.S.P., Gotthard и Udo Dirkschneider. „Четирите световни групи със сигурност ще направят преживяването в Могилово незабравимо. Отделно ще имаме български групи, както и една изненада за младите рок музиканти и прохождащи групи в страната, което ще обявим скоро“, споделя Александър Алексиев, Управител на Мидалидаре.

Doro идва в България с титлата “Metal Goddess And Legends Award”, която получи през месец май в Лас Вегас на “Vegas Rocks Award Show”. Последната й песен "Love's Gone To Hell" е номинирана за най-добра рок песен на 2016-а година от норвежкото списание Rockman наред с парчета на групи като Metallica, Sabaton, Korn, Soundgarden, Megadeth и други.

Кариерата на немската рок звезда е наистина впечатляваща: ако трябва да я обобщим в цифри, тя се равнява на златни и платинени награди, близо 10 милиона продадени албума, над 2 800 концерта в 60 държави на 4 континента, 16 студийни албума, четири DVD издания и милиони фенове в цял свят.

Doro е известна и като вокалистка на бандата Warlock, но най-вече нашумява със соловата си кариера. Първоначално свирейки с местни банди, Doro прави голяма крачка с Warlock и тяхната поява на пазара в САЩ. Warlock са известни с албумите си Burning the witches, Hellbound, True as steel и др. През 1989г. излиза първият й самостоятелен албум Force Majeur, последван от успешни албуми в САЩ, които оглавявават и класациите в Европа. През 93-а се появява Calling the wind – албум в различни версии за САЩ и Европа, който съдържа множество съвместния изпълнения на Doro и други музиканти, и поставя тенденция на дуетите в кариерата й. През октомври 2012г. на бял свят се появява последният албум на рок изпълнителката - Raise your first, който е записан в САЩ, Германия и Скандинавските страни. Doro ще пристигне в България с Nick Douglas (Бас), Johnny Dee (Барабани), Bas Maas (Китара) и Luca Princiotta (Китара, Клавишни инструменти).

„Rock In The Wine Valley” ще се проведе на 9, 10 и 11 юни 2017-а година. Билетите са в продажба в мрежaта на Eventim в цялата страна, както и в OMV, THE MALL, Книжарници Ориндж, Офис 1, Билетен център на НДК, Технополис, Български пощи. Цените на билетите за целия фестивал са: 

- 70 лева (редовна цена) -  до 31 май 2017г.

- 80 лева (last minute) -  от 01 до 11 юни, 2017г.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…