Регистрацията за конкурса „Моден капан“ вече е отворена и очаква младите творци на България

За втора поредна година конкурсът за модни дизайнери „Моден Капан“ ще зарадва младите таланти на България. След успешното първо издание през 2016-а година, тази година събитието се реализира в рамките на проект „Капана – квартал на творческите индустрии“ от програмата на “Пловдив - Европейска столица на културата 2019” и се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация „Пловдив 2019”. 

Конкурсът се провежда в три етапа и не е обвързан с такса за участие. 

Първият етап на събитието е до 20 март 2017 година, а необходимите документи и изисквания са публикувани в страницата на модното събитие – Моден капан. На първи април ще бъдат обявени кандидатите достигнали до втори етап на събитието, а на 15 април ще бъдат обявени 20 избрани дизайнери, които ще имат възможността да презентират своята първа колекция на грандиозен ревю-спектакъл. 

Основателката на конкурса „Моден капан“ - Анелия Янкова сподели, че тази година спектакълът, който финализира младежкия конкурс ще бъде наистина зашеметяващ. Ще бъде изграден подиум съпътстван от атрактивно осветление и озвучаване, който ще бъде разположен по продължението на ул. Христо Дюкмекджиев в Капана. Балерини от танцова формация „Ера Балет“ ще представят моделите на младите творци, атрактивни арт инсталации ще допълват арт атмосферата на пловдивския квартал, а в модния дух на цялото събитие, ще бъде изградена необикновена инсталация – сградите на Капана отново ще „оживеят“, облечени в модерните идеи на Алениа и 2 000 метра плат. 

В социалните мрежи Анелия Янкова призова: „В страната ни живеят много талантливи младежи. Всеки от тях мечтае…Мечтае да получи възможност да покаже своя талант. Нека им покажем, че не е нужно да емигрират в Милано или Ню Йорк, за да бъдат част от модния бизнес. Един млад дизайнер се нуждае от поле за изява, за да твори ТУК, а не извън страната ни.

БЪДИ ЧАСТ ОТ ВТОРОТО ИЗДАНИЕ НА „МОДЕН КАПАН“ И ЗАЯВИ УЧАСТИЕ НА: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Повече информация:

https://www.facebook.com/events/206944149767857/

https://www.facebook.com/ModenKapan/

https://www.facebook.com/aleniamoda/

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…