Книгата възхвалява делата и труда на големия пловдивски възрожденец

На 24 февруари 2017 г. /петък/ от 18.00 ч. в Конферентната зала на НБ „Иван Вазов“ – Пловдив ще бъде представена книгата на Никола Балабанов „Йоаким Груев. Най-пловдивският пловдивски книжовник“. Тя се появява пред читателите, благодарение на  Университетско издателство „Паисий Хилендарски“ – Пловдив.

За целите, задачите и смисъла на своя труд авторът казва: „Чрез книгата за Йоаким Груев искам да възвелича делата на един от големите наши възрожденци, книжовници и учени, творил през втората половина на ХIX век. Заедно с това желая да възвелича труда на Учителя, включително и на този, който днес обучава и възпитава децата и внуците ни. Защото, иска ми се да вярвам в това, че във всеки съвременен учител има следи от делата, искри от пламъка на Йоаким Груев“.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…