Ден на професиите за ученици и кандидат-студенти организират за втора поредна година в Медуцинския университет на Пловдив в Аудиторния комплекс на бул. "Васил Априлов"15 А. Той ще започне в 10 часа в събота 25.02.2017 г. Учениците от гимназиите под тепетата ще могат да научат повече за различните специалности и професии, към които са се насочили. Организатори са трите пловдивски Ротаракт клуба. 

Събитието цели да запознае учениците от 8-ми до 12-ти клас с едни от най-популярните специалности в българските и чуждестранните университети. Един ден, в който уважавани специалисти ще представят своите професии и ще разкажат за предимствата и реализациите на всяка една от тях. В рамките на деня учениците ще могат да се срещнат с представители на специалности като Психология, Право, Компютърни системи и технологии, Инженерни науки, Филология и Медицина. По време на събитието всички ученици и гости ще могат да задават въпроси, свързани с бъдещата реализация и обучението на избраната специалност.

"След миналогодишния успех на провелия се ден на професиите решихме тази година да разнообразим представените специалности и да допълним с такива, от които учениците най-много се интересуват. За целта проведохме анкета, в която гимназистите сами посочиха областите, в които искат да се развиват", споделят организаторите от Ротаракт клубовете в Пловдив.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…