След няколко дни народът ни ще отбележи 139 години от Освобождението на България от османско иго и Национален празник на страната. Вижте програмата за честванията в Пловдив.

11.00 ч. Катедрален храм “Св. Богородица”
Молебен, отслужен от Н. В. Пр. Пловдивския Митрополит Николай

12.00 ч. Паметник на руските освободители – Бунарджика
Тържествено отбелязване на 139-та годишнина от Освобождението на България. Водещ – Христо Христов, официално слово на Стефан Шивачев – директор на Регионален исторически музей –Пловдив. Полагане на венци и цветя, с участието на представителен взвод, военен духов оркестър

13.00 ч. Паметник на опълченците – Централни гробища
Панихида за загиналите български опълченци. Полагане на венци и цветя, с участието на представителен взвод, военен духов оркестър.

16.00 ч. Площад “Стефан Стамболов”
Празничен концерт на Биг Бенд – Пловдив и Духов оркестър – Пловдив

18.30ч. – пл. Централен, пред Гарнизонния военен клуб
Тържествена проверка -заря по повод Националния празник на Република България – 3 март, с участието военни формирования от гарнизон Пловдив. Водещ – Петър Тосков.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…