Дилиян Манолов е психолог и човек на изкуствата. Активният му начин на живот го среща с много хора, а от няколко месеца се сблъсква и с професионалното отношение между психолога и пациента. В един от сеансите му, пациента отбелязва, че не може да спре да мисли за това, че е сляп, а го кара да рови из главата му. По-късно и други пациенти са споделили тези си наблюдения. Познати и приятели искат да се срещнат с него, за да поговорят за силата в хората, как да я използват и как да не се предават.

Затова, Дилиян Манолов решава да създаде „Вечер на хуманизма“. В нея стъпваме на основите на хуманистичната и позитивната психология, на утилитарната философия и на изкуствата.

Докато хуманистичната психология ни учи на това, че и проблемите, и решенията са в нас, позитивната психология ни казва да се концентрираме върху това, което можем, върху това, което знаем и да използваме него, за да достигнем желаното, не трябва да търсим това, което ни липсва. Утилитаристите като философи казват, че трябва да носим възможно най-голямо благо на обществото, а изкуството е най-висшата форма на човешка дейност.

Идеята е да се съберат активни и търсещи хора на младежка и зряла възраст, които искат да се научат да общуват с другите, да разбират себе си по-безпристрастно и да са по-спокойни.

Ще се говори за агресия, за пасивност и за това дали могат да бъдат градивно съчетани. Ще говорим за бариерите, които си поставяме. Като незрящ Дилиян ще се опита да докаже, че слепотата е ресурс, а не увреждане или инвалидност. Ще провокира на тема човешкото, благото и времето.

“Вечер на хуманизма” е формат, който е кратък и интензивен и според интереса на хората и ще бъде провеждан веднъж месечно или по-често.

На 7 март от 19 часа в клуб “Библиотеката” ще е първата среща.

Линк към събитието: https://www.facebook.com/events/1800633333594997/

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…