Дебютната изложба на френския склуптор Гийом Давид ще бъде открита тази вечер от 19 часа в Club Morocco в Стария град. Творбите на младия могат да бъдат видени до 30 септември, а Мароко ще е и една от локациите в предстоящата Нощ на музеите и галериите на 12 и 13 септември.

Гийом Давид е роден в Париж, където завършва арт училище за изработка на мебели. Продължава обучението си в Белгия. Там изучава история на изкуството, както и тънкостите на обработката на дървото. Връща се в Париж и започва да изработва еко къщи заедно с японски архитекти, после открива собствена фирма за мебели. В един момент захвърля всичко и се впуска в пътешествие из Европа. Пловдив е градът, който спира тази авантюра. По думите му, той мисли да остане 3 дни, но хората, които среща, го карат да остане седмица, после един месец, година ... и така вече 2 години и половина. Пловдив му връща желанието да твори. Предизвикателство за Гийом Давид е да работи с различни материали, не само с дърво.

Металът е последното му изкушение. Посяга към него, когато решава да преустрои ателието си. Нарязва металните листове, с които са предпазени колоните и започва да експериментира с шлайфа. Резултатът е първата му изложба в живота. Метални картини и пластики, направени с вдъхновение и замах. Избира клуб Мароко заради атмосферата в него и прекрасните хора, които го посещават. Изложбата се казва Светлина и контрасти.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…